Breaking News

Olanda interzice efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Începând cu 1 ianuarie 2018, Inspectoratul Mediului Ambiant și de Transport din Olanda pune în aplicare interdicția de efectuare a perioadei de odihnă săptămânale normale în cabină.

Astfel, Olanda devine prima țară UE care decide în baza hotărârii Curții Europene de Justiție din 20 decembrie 2017 să nu mai permită șoferilor de camion să mai doarmă în cabină la finalul săptămânii, urmând să aplice o amendă de 1.500 euro pentru încălcarea Reg. 561/2006.

Olanda interzice efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Amenzile vor fi date companiilor de transport ale căror șoferi vor fi prinși că efectuează repausul de 45 de ore în camion.

După Franța, Belgia și Germania, Olanda devine a patra țară care interzice oficial efectuarea perioadei de odihnă săptămânale normale în cabină și prima care pune în aplicare Reg. 561/2006 în baza hotărârii Curții Europene de Justiție.

După cum ați aflat, CJUE atestă faptul că sancționarea efectuării perioadei de odihnă săptămânale normale în cabină este justificată, iar Reg. 561/2006 interzice clar acest lucru.

Olanda interzice efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

De asemenea, Curtea Europeană de Justiție spune că Reg. 561/2006, care armonizează legislația socială în sectorul transportului rutier, interzice în mod clar șoferilor profesioniști să efectueze perioada de odihnă săptâmanală normală în cabina camionului.

VEZI ȘI: Ekol România și-a extins operațiunile într-un nou spațiu logistic de 6.000 mp

În aceste condiții, începând cu ianuarie 2018 este de așteptat ca și alte state UE (Italia, Austria etc.) să aplice hotărârea Curții Europene de Justiție în legătură cu interzicerea repausului de 45 de ore în cabină.

Din aceeași categorie...

Back to top button