InfrastructuraParcari

Olanda nu poate construi noi parcări pentru camioane

Un program din Olanda pentru noi parcări pentru camioane, cu 2.000 de locuri, a intrat în impas din lipsa terenurilor și a investitorilor.

Programul viza noi parcări pentru camioane în regiunea de sud, mai precis ruta dintre portul Rotterdam și granița dintre Olanda și Germania de la Venlo. Aceasta este una dintre cele mai aglomerate rute de tranzit din țară, iar găsirea locurilor de parcare este foarte dificilă.

Olanda nu poate construi noi parcări pentru camioane

Se estimează că doar în provincia Brabant, care acoperă majoritatea zonei discutate, este un deficit de 800 de locuri de parcare pentru camioane. Pentru a rezolva problema, autoritățile olandeze au făcut un plan foarte ambițios, care viza construirea a 2.000 de locuri de parcare suplimentare pentru camioane între Rotterdam și Venlo, majoritatea în Brabant, până la finalul lui 2023.

Totuși, după cum a informat ieri o televiziune locală, cu doar 6 luni înainte de expirarea termenului, doar 376 de noi locuri de parcare au fost construite.

VEZI ȘI: Camioane confiscate pentru weekend petrecut în cabină, în Belgia

Celelalte 1.626 rămân încă în faza de proiect, sau mai bine zis de dorință. Guvernul a explicat că a întâmpinat dificultăți în găsirea de terenuri, dar și de administratori. Mai exact, municipalitățile de la marginea autostrăzilor nu au vrut să vândă teren pentru parcări de camioane, iar companiile private nu sunt interesate de investiții în stații de alimentare cu carburanți, toalete sau restaurante.

Pentru a salva situația, autoritățile din cinci provincii olandeze au demarat un proiect comun de găsire a unor terenuri pentru parcări situate ceva mai departe de autostrăzi, șoferii urmând a fi ghidați spre ele cu indicatoare speciale. Și asociația de transportatori TLN a fost implicată în procesul de căutare a noi terenuri și investitori.

Din aceeași categorie...

Back to top button