Știri

Olanda reia în 2024 testele cu combinații cu două semiremorci

După ce a întrerupt primele teste în 2022, pe motiv că infrastructura nu este pregătită, Olanda reia în martie 2024 testele cu combinații cu două semiremorci.

Anunțul a fost făcut de ministrul olandez al Transporturilor, care a precizat că noul test cu așa numitele super-long trucks (SLL) se vor desfășura în noi condiții.

Olanda reia în 2024 testele cu combinații cu două semiremorci

Testele ar urma să fie plănuite dintr-o perspectivă asemănătoare cu cea a UE, cu o abordare pe coridoare. Cu alte cuvinte, vor fi selectate anumite trasee pe care vor putea circula aceste combinații de 32 de metri lungime, cu două semiremorci normale și greutate de până la 72 de tone.

Primul test cu acest tip de camioane a fost întrerupt de același Minister al Transporturilor în mai 2022, din motive de siguranță. Cunoștințele acumulate în scurta fază de teste practice vor fi folosite însă pentru pregătirea fazei a doua.

VEZI ȘI: Control cu dronă pentru pauza de 45 de ore în cabină, în Olanda

Deși asociația de transport și logistică TLN estima că noile teste cu SSL ar putea începe chiar în acest an, autoritățile și-au acordat încă un an pentru pregătirea proiectului. În același timp, Olanda va putea învăța și din experiența unor țări precum Finlanda, Suedia și Spania, unde combinațiile cu două semiremorci sunt folosite în traficul normal.

În Olanda sunt permise din 2013 combinațiile lungi de 25,25 metri lungime și 60 de tone greutate. Deși primele teste cu SSL au fost sistate la scurt timp de la începerea fazei practice, Olanda rămâne unul dintre pionierii utilizării camioanelor mai lungi și mai grele în Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button