In Focus

Olanda relaxează testarea șoferilor care vin din Marea Britanie

De la 16 martie, șoferii care stau mai puțin de 48 de ore în Marea Britanie nu mai au nevoie de test covid la intrarea în Olanda.

Anunțul a fost făcut de ministrul de transport Grant Shapps, într-o postare pe twitter. De marțea viitoare, șoferii de camion care intră în Olanda după ce au stat mai puțin de 48 de ore în Marea Britanie nu mai au nevoie de un test covid negativ.

Olanda relaxează testarea șoferilor care vin din Marea Britanie

Olanda a introdus această măsură la mijlocul lunii ianuarie, urmând modelul Franței. Relaxarea urmează și ea modelul francez: din ultima săptămână a lunii februarie, Franța a renunțat la testarea șoferilor care petreceau mai puțin de două zile pe insulă.

VEZI ȘI: Combinație de 100 de tone, blocată pe un pod îngust din Olanda

După această decizie, au scăzut mult cererile pentru cursele de feribot dintre UK și Olanda, mulți transportatori, inclusiv cei olandezi, preferând curse prin Franța. În plus, guvernul olandez consideră că riscul ca șoferii de camion să fie expuși la coronavirus este redus.

Fără teste COVID la Manston

Și în Marea Britanie vor apărea schimbări în următoarea perioadă. De la 21 martie, camioanele care vor să traverseze Canalul Mânecii nu vor mai fi obligate să treacă prin Manston. Această facilitate va dispărea, deoarece nu va mai oferi posibilități de testare Covid. Totuși, autoritățile au declarat că aeroportul ar putea fi redeschis dacă situația o va cere.

De la acea dată, camioanele vor accesa Operațiunea Brock de la intersecțiile 8 și 9 de pe M20, o bandă fiind folosită pentru Eurotunel și alta pentru portul Dover. Autoritățile încurajează șoferii care au nevoie de teste Covid să le facă înainte de a intra în zona Kent.

Din aceeași categorie...

Back to top button