Închiderea tunelului Kethel a scos în evidență vulnerabilitatea sistemului din Olanda

TLN spune că închiderea tunelului Kethel lângă Rotterdam (Olanda), din cauza indisponibilității operatorilor pentru monitorizarea traficului, arată vulnerabilitatea sistemului.
În dimineața zilei de 16 mai, chiar înainte de ora de vârf, tunelul Kethel de pe A4 de lângă Schiedam (Olanda) a fost închis în ambele sensuri, pentru că niciunul dintre cei doi operatori ai Rijkswaterstaat, care monitorizează traficul prin tuburile tunelului, n-au fost disponibili. Conform companiei, aceștia s-au îmbolnavit, iar înlocuirea lor imediată a fost imposibilă.
Operatorii care monitorizează traficul prin tuburile tunelului sunt necesari pentru a interveni în cazul unor eventuale calamități, astfel că, lipsa lor duce la închiderea traficului prin tunel.
Traficul a fost deviat în ambele direcții prin A13 și A20 atât timp cât tunelul Kethel este închis. Evident, acest lucru a cauzat perturbări majore a traficului în regiune, cele mai mari întârzieri fiind înregistrate pe A13, unde a existat un blocaj de aprox. 10 km până la Aeroportul Rotterdam Haga.
De asemenea, situația a scos în evidență vulnerabilitatea sistemului, spune TLN.
VEZI ȘI: TLN consideră suspendarea testelor cu ansambluri super-lungi o oportunitate ratată
“Cred că trăim într-o țară foarte ciudată, dacă aceasta se blochează din cauza îmbolnăvirii a doi oameni. A sta pe loc, desigur, costă bani. De asemenea, trebuie făcut un ocol și mărfurile ajung mai târziu. Iar dacă mergi de la Hoek van Holland pentru a lua vaporul spre Marea Britanie, există riscul să pierzi vaporul”, spune președintele consiliului de administrație, Elisabeth Post, într-un răspuns pentru NPO Radio 1.
Tunelul Kethel a fost redeschis în jurul orei 09:00 AM, când la fața locului a ajuns un operator de schimb.