Olanda vrea să mărească amenda pentru manipularea tahografului la 10.000 de euro

Amenzi mai mari în Olanda pentru manipularea tahografului digital
Ministrul Transporturilor din Olanda, Cora van Nieuwenhuizen, vrea să mărească amenda maximă pentru manipularea tahografului la 10.000 de euro.

Autoritățile din Olanda vor să măreasca amenda maximă pentru manipularea tahografului de la 4.400 de euro cât este în prezent la 10.000 de euro.

Olanda vrea să mărească amenda pentru manipularea tahografului la 10.000 de euro

Departamentul juridic din cadrul Ministerului Transporturilor verifică și dacă este posibil ca în cazul în care sunt depistate astfel de cazuri în trafic să poată fi reținut cardul șoferului, iar camionul să fie scos din circulație.

În plus, ministrul transporturilor din Olanda, Cora van Nieuwenhuizen, a anunțat amenzi mai mari și pentru cei care montează tahografe false sau care ajută la manipularea instrumentelor digitale. Astfel, dacă se constată că acest lucru s-a făcut într-un service, acestea își pot pierde licența și vor fi închise, iar dacă sunt făcute individual șoferii ar putea ajunge chiar la închisoare.

Departamentul juridic caută și soluții pentru a putea publica numele companiilor și pe cel al șoferilor în momentul în care se depistează manipulări repetate ale tahografului digital sau dacă mai mulți șoferi din aceeași companie folosesc această practică.

Ministerul Transporturilor vrea să publice o listă cu toate aceste companii depistate că încalcă prevederile pentru ca companiile cu care lucrează să înceteze colaborarea cu acești transportatori.

VEZI ȘI: Adina Vălean avizată favorabil în comisiile TRAN și JURI ale Parlamentului European

În același timp, în cadrul Ministerului se va înființa o comisie care se va ocupa de școlarizarea unor funcționari pentru a-i specializa în controlul tahografelor și care să colaboreze mai intens cu autoritățile din Belgia. Astfel, se lucrează și la o bază de date comună cu toate companiile de transport și logisitcă , în care vor apărea toate problemele descoperite în timpul controalelor.

Noile schimbări ale legislației au fost deja discutate și aprobate cu Asociația companiilor de transport și logisitcă din Olanda (TLN), iar toate aceste prevederi ar trebui să intre în vigoare până la finalul acestui an.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.