CarburantiTop News

OMV Petrom are cea mai mare rețea de stații de încărcare din România

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, a finalizat achiziția celei mai extinse rețele de stații de încărcare din România.

OMV Petrom, liderul pieței integrate de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat cu succes preluarea Renovatio Asset Management, deținătorul celei mai extinse rețele de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România.

Cu peste 400 de stații de încărcare existente și un plan de expansiune care vizează atingerea unui număr de aproximativ 650 de puncte până în anul 2026, această achiziție marchează un pas semnificativ în avansarea mobilității electrice în regiune.

Această tranzacție strategică a primit aprobarea atât din partea Consiliului Concurenței, cât și a Comisiei pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe, consolidând astfel poziția OMV Petrom ca principal promotor al tranziției energetice.

VEZI ȘI: MOL a inaugurat cea mai mare fabrică de hidrogen verde din Europa Centrală și de Est

Până la finalul primului trimestru al anului 2024, rețeaua OMV și Petrom număra aproximativ 300 de stații de încărcare, demonstrând angajamentul continuu al companiei către inovație și sustenabilitate.

Prin finalizarea acestei achiziții, OMV Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România. Ambiția noastră este ca până la sfârșitul acestui an să avem instalate 1.000 de puncte de încărcare în România, Bulgaria, Serbia și Moldova. Ne dorim sa rămânem prima opțiune pentru clienții noștri si sa ne consolidam poziția de lider in Romania pe segmentul de mobilitate, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru rafinare și marketing.

Din aceeași categorie...

Back to top button