ȘtiriUtilitare ușoare

Opel a livrat primele 100 de Movano din cele 600 destinate transport școlar

Opel România, prin intermediul Union Motors (dealer autorizat) parte a grupului New Kopel România și IAC, a livrat în prezența premierului Victor Ponta și vicepremierului Liviu Dragnea primele 100 de Opel Movano Trabus destinate transportului școlar, dintr-un total de 600 de unități conform contractului de atribuire în valoare totală de aproximativ 16 milioane de euro.

Opel Movano Trabus, este un vehicul comercial ușor, adaptat standardelor europene în materie de transport pentru școlari fiind un derivat din modelul van, dezvoltat pe caroseria L3H2 cu suprafețe vitrate montate în fabrică. În urma conversiei, Opel Movano Trabus poate transporta 16 pasageri plus șofer. Noile vehicule destinate transportului școlar sunt echipate cu un motorul diesel common-rail 2.3 litri, cu turbină cu geometrie variabilă și intercooler, identic cu cel de pe noul Renault Master.

Opel a livrat primele 100 de Movano din cele 600 destinate transport școlar

Dotările standard ale lui Opel Movano includ numeroase funcții de siguranță, precum sistem de frânare cu dublu circuit vacuumatic, ABS (sistem de antiblocare la frânare cu 4 canale), EBD (sistem de distribuție electronică a forței de frânare), EBA (sistem de amplificare a forței de frânare în cazul frânării de urgență), ESP (sistem electronic de control și menținere activă a stabilității) și ASR (sistem de prevenire a derapajului la pornire).

Opel Movano Trabus destinat transportului școlar are ca echipare specială casetă față/spate cu însemnele „Transport elevi”. Ca și măsuri suplimentare de siguranță, acesta a fost echipat cu sistem de închidere centralizată selectivă ce blochează ușile la plecarea de pe loc iar viteza maximă a fost limitată la 90 km/h. Accesul pasagerilor se realizează facil, chiar dacă Movano Trabus din motive de siguranță este echipat cu ușă laterală culisantă doar pe partea dreaptă. Prezența aerului condiționat precum și a sistemului antipraf sporesc confortul pasagerilor în timpul călătoriei. De asemenea, șoferul va beneficia de cea mai potrivită poziție de condus, scaunul său reglându-se pe 6 direcții. Opel Movano oferă din dotarea standard sistem de pornire la temperaturi scăzute (până la –20°C) și sunt dotate cu scut protecție motor.

„Proiectul Ministerului Dezvoltării implică o mare responsabilitate ținând cont că vorbim de transportul elevilor. Suntem bucuroși că am câștigat licitația pentru a livra cele 600 de microbuze destinate transportului elevilor și am livrat primul lot de 100 de vehiculele, la standardele de siguranță cerute. Pentru ca transportul elevilor sa decurgă normal, vom pune la dispoziția utilizatorilor o linie telefonică de urgență la care oferim asistență rutiera 24 de ore din 24”, a declarat Dudy Perry, președinte Consiliului de Administratie New Kopel România, grupul din care face parte dealerul Opel, Union Motors.

Având în vedere valoarea și numărul unităților din contract este foarte posibil ca aceasta să fie livrarea anului 2014 pe segmentul de vehicule comerciale ușoare din România. Conform declarațiilor oficiale ale premierului României pe pagina sa de Facebook, cele 600 de unități Opel Movano Trabus fac parte dintr-un proiect de 1258 de vehicule destinate transportului școlar.

[nggallery id=34]

Din aceeași categorie...

Back to top button