Opel a prezentat noul Combo Life (VIDEO)

Opel a prezentat noul Combo Life

Opel își continuă ofensiva prin lansarea celei de-a cincea generații a modelului Combo Life, un vehicul cu o nouă arhitectură și numeroase inovații.

Dacă în trecut modelul din clasa compactă de vehicule utilitare a lui Opel împărțea platforma SCCS cu Fiat Doblo și Ram Promaster City, noul Combo Life vine cu o arhitectură complet nouă.

Construit pe aceeași platformă cu noul Berlingo Multispace și noul Rifter de la Peugeot, compania din Russelsheim anunță că noul Combo Life ridică ambiția tehnologică în segmentul său.

Comparativ cu vechea generație, noul Combo Life are consolă față mai scurtă și o capotă mai înaltă, ceea ce-i conferă un aspect mai echilibrat, robust și încrezător.

Partea din față etalează însemnele tipice Opel, cu detaliile sculpturale ce sporesc ideea de precizie și soliditate.

Partea din spate a autovehiculului este foarte liniară, urmând un design vertical ce scoate în evidență caracterul practic al autovehiculului și încadrează deschiderea generoasă a portbagajului.

Un vehicul versatil
Practic și versatil, noul model este disponibil în versiunea standard cu lungime de 4.4 metri sau cea mare, mai lungă cu 35 de centimetri, oferită opțional cu două uși spate glisante.

Ambele variante au o înălțime de 1.8 metri și ambele configurații vor fi disponibile cu cinci sau șapte locuri, astfel încât atât familiile numeroase, cât și o echipă de electricieni sau instalatori, să se bucure de spațiu și confort.

Versiunea cu lungime standard și cinci locuri are un volum minim de 597 de litri.

Cu scaunele spate pliate, volumul portbagajului la versiunea standard este de peste trei ori mai mare, ajungând la 2.126 de litri, ceea ce înseamnă că transportarea echipamentului de camping, a bicicletelor sau coletelor mari dintr-un loc în altul nu mai este o problemă.

Opel a prezentat noul Combo Life

Cei care au nevoie de mai mult spațiu pot opta, de asemenea, pentru ampatamentul lung cu un volum minim al portbagajului de 850 de litri.

Versiunea Combo Life mai lungă oferă, de asemenea, un volum mai mare cu scaunele spate pliate. În această configurație, are un volum de 2.693 de litri.

Poate transporta obiecte mai lungi
Scaunul pasagerului din față se pliază la nivelul scaunelor spate, extinzând lungimea spațiului de încărcare pentru a permite chiar și transportarea unor țevi sau alte obiecte mai lungi.

Configurația pentru al doilea rând de scaune la ambele variante ia în calcul și preferințele individuale.

Clienții vor putea alege între bancheta standard pentru al doilea rând, cu rabatare în raport de 60/40 sau trei scaune individuale, ce pot fi pliate convenabil din portbagaj.

Opel a prezentat noul Combo Life

Dacă este necesar, noul Combo Life poate tracta o rulotă mică (sarcină de remorcare de până la 1.500 kg). În varianta cu cârlig de remorcare, vehiculul este echipat cu sistemul de control al stabilității remorcii (TSC) pentru a oferi cele mai sigure condiții de conducere.

Sistemul ESP stabilizează suplimentar balansul remorcii sau decelerează autovehiculul, după caz. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a elimina pericolul, sistemul reduce și mai mult cuplul motorului și frânează autovehiculul.

Tracțiune pe orice suprafață
Clienții care sunt nevoiți să abordeze drumuri dificile, nu trebuie să se îngrijoreze deoarece noul Combo Life poate fi echipat opțional cu IntelliGrip, sistemul de control al tracțiunii, cunoscut deja de la Opel Grandland X.

VEZI ȘI: Volvo Trucks se concentrează pe oameni și pe siguranța acestora în domeniul automatizarii

Acesta este un diferențial electronic față, care adaptează distribuția cuplului către roțile din față, permite patinarea roților, dacă este necesară și ajustează momentele de schimbare a treptelor de viteză la transmisia automată, precum și reacția pedalei de accelerație.

Acest lucru asigură o tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă modelul Combo Life este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe umede.

Sistem de asistență la parcare
O noutate în portofoliul Opel de sisteme de asistență la parcare/manevre o reprezintă sistemul de protecție a părții laterale.

Acesta ajută șoferul în viraje la viteze reduse, avertizându-l când există pericolul de coliziune între o parte laterală a autovehiculului și un obstacol (stâlpi, bariere, perete sau alte autovehicule).

Sistemul de protecție a părții laterale include doisprezece senzori în jurul autovehiculului.

Conectivitate
La nivel de confort, noul Combo Life oferă sisteme de infotainment de ultimă generație, compatibile cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto, cu ecrane tactile color capacitive de până la 8 inch.

Pe primul și al doilea rând de scaune sunt montate ieșiri USB și o priză de 230 V în spațiul pentru picioare din față permite chiar și încărcarea unui laptop.

În plus, smartphone-urile compatibile pot fi încărcate și fără fir, prin panoul de încărcare inductivă amplasat sub comenzile pentru aer condiționat.

Motorizare și transmisie
Opel propune clienților săi o varietate de motoare pe benzină și diesel, supraalimentate și cu injecție directă, combinate cu transmisii manuale cu cinci sau șase trepte.

Ca o premieră în acest segment, Opel oferă opțional și o transmisie automată cu opt trepte.

Noul Combo Life va fi lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.