Utilitare ușoare

Opel Vivaro-e HYDROGEN: alimentare în 3 minute pentru 400 km autonomie

Opel a prezentat astăzi noul vehicul comercial Opel Vivaro-e HYDROGEN, care îmbină propulsia electrică fără emisii locale cu alimentarea în doar câteva minute.

Vivaro-e HYDROGEN este un vehicul electric cu celulă de combustie (FCEV) cu un spațiu de marfă de până la 6,1 metri cubi, la fel ca la versiunile diesel sau electrice cu baterii (BEV). Noul model are nevoie de doar 3 minute de realimentare cu hidrogen pentru o autonomie de peste 400 km (ciclu WLTP).

Opel Vivaro-e HYDROGEN: alimentare în 3 minute pentru 400 km autonomie

Opel va oferi noul Vivaro-e HYDROGEN în versiunile de lungime M (4,95 m) și L (5,30 m). Primele vehicule vor fi livrate clienților de flote în această toamnă.

”Hidrogenul poate fi elementul central al unui sistem energetic eficient al viitorului. Avem peste 20 de ani de experiență cu tehnologia FCEV. Nu există un alt sistem de propulsie care să ofere combinația dintre emisii zero, autonomie mare și timpul redus de realimentare”, a declarat Michael Lohscheller, CEO al Opel.

Modelul FCEV se bazează pe modelul existent Opel Vivaro-e cu două uși glisante laterale. Sistemul de celule de combustie se alătură motorului electric în compartimentul motor. În plus, bateria lui Vivaro-e este înlocuită cu trei rezervoare de hidrogen. Cilindrii din fibră de carbon stochează hidrogenul la o presiune de 700 bar.

VEZI ȘI: Noul Fiat Doblo poate fi comandat: diesel nou și versiune Trekking

Caroseria modelului FCEV este identică cu a celui BEV. Spațiul de marfă (5,3 sau 6,1 metri cubi) rămâne neschimbat, în timp ce sarcina utilă crește până la 1.100 kg.

Opel Vivaro-e HYDROGEN are o celulă de combustie de 45 kW, putere suficientă pentru a menține o viteză la nivel de autostradă. Există și o bateria litiu-ion de 10,5 kWh, montată sub scaunele față, care oferă putere suplimentară la nevoie. Bateria se poate încărca în mers, prin frânare regenerativă, sau la priză, oferind o autonomie suplimentară de 50 km.

Vivaro-e HYDROGEN va fi produs la fabrica Opel din Rüsselsheim, centrul global de competență în tehnologia FCEV al companiei Stellantis.

Vivaro-e HYDROGEN se alătură gamei producătorului de vehicule comerciale electrice, alături de Vivaro-e și Combo-e. Opel va finaliza electrificarea gamei LCV în acest an, când va fi prezentat și noul Movano-e.

Opel Vivaro-e HYDROGEN: alimentare în 3 minute pentru 400 km autonomie

Din aceeași categorie...

Back to top button