ȘtiriUtilitare ușoare

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel, este disponibil în trei versiuni de lungime și oferă cu sarcini utile de până la 1.275 kg.

Opel Vivaro-e ajunge pe piață exact în momentul în care livrările cu zero emisii devin o necesitate în multe domenii, comenzile pentru acesta urmând să fie deschise în această vară.

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel

Produs pe aceeași linie de producție ca și versiunile cu motorizări diesel, Opel Vivaro-e este la fel de versatil și flexibil ca oricare alt Vivaro, oferind o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2.0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg).

De asemenea, Vivaro-e este singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opțional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.

Clienții Vivaro-e pot alege între două versiuni ale bateriei litiu-ion, în funcție de nevoile lor: o baterie de 75kWh pentru până la 330 km sau, pentru cei care utilizeză zilnic mai puțin vehiculului lor, o baterie de 50kWh cu o autonomie de până la 230 de kilometri, în ​​ciclul de testare WLTP. Bateriile sunt formate din 18 și, respectiv, 27 de module și sunt poziționate sub spațiul de încărcare, astfel încât să optimizeze utilizarea.

Un sistem sofisticat de frânare, regenerativ, recuperează energia produsă la frânare sau decelerare, sporind și mai mult eficiența. Propulsat de un motor electric de 100kW (136 CP) și cuplu de 260 Nm, Vivaro- e oferă performanțe superioare majorității vehiculelor comerciale electrice.

VEZI ȘI: Șoferii de camion francezi vor protesta împotriva condițiilor dificile de muncă

Viteza maximă controlată electronic, de 130 km/h nu neglijează autonomia vehiculului. Plasarea bateriei sub compartimentul de încărcare oferă un centru de greutate mai jos, ceea ce favorizeză manevrele de viraj chiar și atunci când Vivaro-e este complet încărcat.

Mobilitate electrică simplificată
Îndeplinindu-și perfect rolul de partener de încredere pentru afaceri de diverse dimensiuni din varii sectoare, Vivaro-e este la fel de ușor de încărcat pe cât este de utilizat. Prin intermediul unui wall box, sau al unui cablu cu încărcare rapidă sau chiar al unui cablu pentru o priză domestică, fiecare Vivaro-e este pregătit pentru o varietate de opțiuni de încărcare.

Folosind o stație de încărcare publică de 100kW CC, încărcarea bateriei de 50kWh la o capacitate de 80% durează aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75kWh).

Opel oferă încărcătoare încorporate care facilitează variante rapide de încărcare și care asigură bateriei (acoperită de o garanție de opt ani/160.000 km) o durată lungă de viață. În funcție de piață și de infrastructură, Vivaro-e dispune de un încărcător trifazat opțional de 11kW sau un încărcător monofazat de 7.4kW în varianta standard.

Oferta de cabluri și wall box-uri variază în funcție de infrastructura energetică a fiecărei piețe. Pentru a face utilizarea Vivaro-e și mai practică, „OpelConnect” și aplicația „myOpel” oferă soluții speciale pentru vehiculele electrice. Serviciile sunt disponibile prin aplicație.

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel
Opel Vivaro-e

Cu funcțiile de control ale telecomenzii electronice „OpelConnect”, clienții își pot folosi smartphone-urile pentru a verifica starea de încărcare a bateriei sau programul de climatizare și timpii de încărcare.

În plus, opțiunile „OpelConnect” variază de la apeluri eCall la numeroase alte servicii, precum starea vehiculului și informații despre acesta. Sistemul LIVE Navigation2 oferă informații despre trafic online, în timp real.

Disponibil în toate variantele de caroserie
Opel a conceput modelul Vivaro-e pentru o varietate de caroserii, inclusiv crew cab, cabină platformă, varianta de transport persoane, cu sarcini utile de până la 1.275 kg și masa maximă autorizată cuprinsă  între 2.800 și 3.100 kg.

Datorită încărcării practice FlexCargo, pe partea pasagerului din față, capacitatea de încărcare de 4.6 metri cubi a versiunii S crește până la 5.1 metri cubi. Aceasta permite transportul obiectelor cu o lungime de până la 3.32 m. Versiunile de 4.95 m și 5.30 m, M și L, au capacități maxime de încărcare de 5.8, respectiv 6.6 metri cubi.

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel

Scările sau panourile cu o lungime de până la 3.67 sau 4.02 m pot fi depozitate în siguranță, în timp ce multitudinea de spații de depozitare din cabină (dotată cu o frână de parcare electrică) găzduiește confortabil numeroase articole mai mici.

Ușile laterale glisante ale lui Vivaro-e oferă acces fără restricții în zona de încărcare sau în habitaclu. Deosebit de practice sunt ușile laterale glisante electrice care se deschid automat – este nevoie doar de o mișcare a piciorului pentru a deschide ușile din afara vehiculului.

Deoarece majoritatea variantelor au aproximativ 1.90 m înălțime, Vivaro-e poate fi parcat în centre comerciale cu parcări subterane joase.

De la frânare automată de urgență la alertă pentru somnolență
La fel ca variantele sale cu motoare cu combustie internă, Vivaro-e oferă o gamă de sisteme de asistență deosebit  de generoasă pentru această clasă.

Pe lângă un afișaj Head Up Display, Vivaro-e include asistență pentru păstrarea benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație, alertă pentru somnolență, pilot automat semi-adaptiv, alertă de coliziune frontală și frânare automată de urgență.

Senzorii cu ultrasunete față și spate avertizează șoferul cu privire la obstacole atunci când parchează și monitorizează unghiul mort. În funcție de nivelul de echipare, imaginea camerei retrovizoare de 180 de grade apare pe un ecran tactil de până la șapte inci.

Opel Vivaro-e, prima autoutilitară 100% electrică din gama Opel

Sistemele de infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro ale Vivaro-e sunt dotate cu ecranul tactil de 7.0 inci. Ambele variante oferă conectivitate prin Apple CarPlay și Android Auto.

Multimedia Navi Pro oferă suplimentar navigație cu vizualizare 3D. Vivaro-e continuă nu numai ofensiva de electrificare a mărcii Opel, ci și povestea de succes a lui Vivaro care a început cu prima generație în 2001.

Următoarea comecială ușoară electrică va fi Opel Combo-e, va fi lansat în 2021, iar ăână în 2024, producătorul german va oferi o versiune electrificată a fiecărui model al său de comercială ușoară.

Din aceeași categorie...

Back to top button