Știri

Operațiunea Brock se menține până la reluarea tuturor curselor P&O

Kent Resilience Forum (KRF) a anunțat că Operațiunea Brock se va menține pe autostrada britanică M20 până la restabilirea capacității de transport cu feribotul.

Astfel, fluxul de camioane care se îndreaptă spre Portul Dover sau Eurotunnel va continua să fie reglementat până când P&O va relua toate cursele de feribot pe ruta Dover – Calais.

Operațiunea Brock se menține până la reluarea tuturor curselor P&O

P&O a suspendat cursele la mijlocul lunii martie, din cauza unei ample acțiuni de restructurare, care a presupus concedierea a 800 de angajați și angajarea unora noi, cu salarii mai mici.

Cursele companiei au fost reluate treptat pe diferite rute. Pe ruta Dover – Calais, P&O folosește în prezent doar unul dintre cele patru vase ale sale, Spirit of Britain.

VEZI ȘI: Exporturile UE către Marea Britanie s-au prăbușit din cauza Brexitului

Un al doilea vas al companiei, Pride of Kent, a primit recent permisiunea de a naviga, dar nu se știe deocamdată când va relua efectiv operațiunile. Celelalte două vase ale P&O folosite pe ruta Dover – Calais, Pride of Canterbury și Spirit of France, nu au trecut încă de inspecțiile de siguranță.

Următoarea evaluare a schemei de management al traficului greu din regiunea Kent va avea loc în data de 17 mai, dar sunt șanse infime ca P&O să reia toate cursele până la acea dată.

Din aceeași categorie...

Back to top button