Știri

Atenție! Operațiunea Tramline este plină desfășurare în Marea Britanie

Operațiunea Tramline este în plină desfășurare în Humberside. Poliția utilizează un camion nemarcat pentru a monitoriza activitatea șoferii la volan.

Între 5 și 15 aprilie 2021, poliția britanică din Humberside desfășoară operațiunea Tramline, o inițiativă națională în parteneriat cu Highways England, în care, agenții de poliție rutieră utilizează un camion nemarcat pentru a monitoriza șoferii de camion în timp ce călătoresc de-a lungul drumurilor din regiune.

Atenție! Operațiunea Tramline este plină desfășurare în Marea Britanie

În cazul în care aceștia indentifică un șofer de camion care comite o infracțiune, vor înregistra video momentul și vor anunța ofițeri aflați într-un vehicul cu inscripții care-i însoțește. Aceștia vor intercepta vehiculul contravenient, trăgându-l, tratând cu șoferul implicat orice infracțiuni comise.

Desfășurată la nivel național, operațiunea Tramline a surprins până în prezent peste 4000 de șoferi de camion care au comis diferite infracțiuni la volan, printre care și utilizarea telefonului mobil, nepurtarea centurii de siguranță, excesul de viteză și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a drogurilor, cunoscute sub numele de ”Fatal Four”.

Sarah Watson-Quirk, coordonatorul regional al Highways England pentru siguranța rutieră, spune că ”marea majoritate a celor care conduc o fac responsabil și sperăm că operațiunea Tramline îi va încuraja pe toți utilizatorii drumului să circule în siguranță.”

VEZI ȘI: Camioane străine cu probleme depsitate în trafic de poliția daneză

Aceasta mai spune că, Highways England dispune de mai multe camioane fără inscripții care oferă poliției un instrument valoros pentru a-și îndeplini sarcinile de aplicare a legii.

Potrivit poliției din Humberside, în ultimii 3 ani în Marea Britanie s-a înregistrat o creștere a numărului de accidente rutiere fatale în care au fost implicate vehiculele comerciale, iar scopul operațiunii Tramline este tocmai acela de a limita producerea acestora.

Vehiculele comerciale prezintă un risc semnificativ de vătămare atunci când șoferul nu se află într-un control adecvat. Cei care conduc în timp ce folosesc un telefon mobil, conduc obosiți deoarece nu respectă timpii de condus și odihnă sau nu poartă centura de siguranță reprezintă un risc crescut.

Din aceeași categorie...

Back to top button