Companii de transport

Operator de transport italian acuzat de șantaj

Un operator de transport din Italia este acuzat de șantaj, după ce și-au forțat șoferii să incalce regulile europene de condus și odihnă sub amenințarea că vor fi dați afară.

Conform articolelor apărute în presa din Italia, doi proprietari ai unei companii de transport din provincia italiană Frosinone au fost acuzați de șantaj. Aceștia i-au forțat pe unii șoferi de camion angajați ai companiei să lucreze peste orele de program agreate împreună precum și să încalce regulamentul european privind orele de condus și odihnă.

Operator de transport italian acuzat de șantaj

Astfel, sub amenințarea că vor fi dați afară, aceștia au fost obligați să nu țină seama de tahograf și în mod deliberat să nu respecte legal orele de conducere și de odihnă. Cinci șoferi, care s-au opus acestor ordine și s-au răzvrătit împotriva companiei, motiv pentru care au fost dați afară. Cei cinci au depus plângere.

Pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani
Acest caz de șantaj a ajuns pe masa procurorilor, după ce angajații alungați din companie au raportat practicile comerciale ilegale ale proprietarilor companiei de transport.

VEZI ȘI: Daimler și Uber vor colabora în domeniul vehiculelor autonome

Conform Codului Penal din Italia, infracțiunea de șantaj se pedepsește cu închisoarea pe o durată minimă de cinci ani, precum și cu o amendă în funcție de gravitatea faptei cuprinsă între 1000 și 15.000 de euro.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button