Operatorii de transport combinat germani solicită scutiri de taxe

Operatorii de transport combinat germani solicită scutiri de taxe

În cadrul conferinței pe teme de transport și logistică de la München, operatorii de transport combinat au solicitat scutiri de taxe pentru acest tip de transport.

Transportul combinat RO-LA sau RO-RO a devenit o componentă de nișă a industriei de transport și logistică, iar operatorii din domeniu au solicitat unele scutiri de taxe pentru a ajuta acest segment să rămână competitiv și pe viitor.

Scutirea sau reducerea taxelor de drum se referă doar pentru camioanele care se folosesc exclusiv în operațiuni de transport combinat.

Potrivit reprezentantului Kombiverkehr, un operator de transport și logistică din Frankfurt, o astfel de subvenție nu ar afecta transportul rutier pentru că acest tip de transport nu se pretează pentru întreaga industrie, ci doar pentru companii cu nevoi specifice.

În Italia se acordă astfel de subvenții companiilor din domeniu, iar reprezentanții companiilor din Germania au afirmat, în cadrul conferinței de la München, că acest tip de ajutor ar fi benefic și ar ajuta la dezvoltarea segmentului.

În acest moment acest tip de transport se lovește și de probleme în cadrul terminalelor logistice unde nu există un spațiu dedicat pentru operațiuni de încărcare și descărcare marfă și, de asemenea, nu există foarte multe platforme în care să se poată face eficient transferul de pe zona rutieră pe cea feroviară.

VEZI ȘI: Până în 2020, Einride va produce 200 de camioane T-Pod

Un exemplu în acest sens este terminalul München-Riem care a fost extins în 2012, dar care a ajuns din nou la capacitate maximă și este nevoie de alte fonduri pentru dezvoltare.

Ținând cont că este vorba de un segment de nișă, operatorii solicită sprijin din partea guvernului pentru dezvoltarea acestor puncte logistice pentru că sunt cheltuieli care nu pot fi suportate din bugetul companiilor din domeniu, așa cum pot face marii operatori din transportul rutier care și-au dezvoltat și propriile centre logistice.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.