Bus

Orașul Tallinn a comandat 50 de autobuze Solaris Urbino cu CNG

Aktsiaselts Tallinna Linnatransport (TLT), operatorul de transport public din Tallinn, a comandat 50 de autobuze Solaris Urbino cu CNG.

Pe 26 ianuarie 2022, Operatorul de transport public TLT a decis cumpere 50 de autobuze Solaris Urbino cu CNG – 20 de autobuze de 12 metri și 30 de autobuze de 18 metri, în valoarea de aproape 15 milioane de euro.

Orașul Tallinn a comandat 50 de autobuze Solaris Urbino cu CNG

Autobuzele comandate, indiferent de lungimea lor, vor fi echipate cu un motor de 235 kW adaptat să utilizeze gaz natural comprimat (CNG) drept combustibil și o funcție suplimentară care va facilita pornirea motorului la temperaturi foarte scăzute.

Rezervoarele de stocare a gazului vor fi amplasate pe acoperiș, în partea din față a autobuzului. Autobuzele de 12 metri vor avea rezervoare de 1.575 de litri, în timp ce în autobuzele articulate vor avea rezervoare de 1.875 litri.

TLT a optat din nou pentru un standard ridicat de echipare atât pentru habitaclu, cât și a postului șoferului. Autobuzele vin cu sistem de aer condiționat, sistem de informare a călătorilor de ultimă generație, porturi USB pentru a reîncărca dispozitivele mobile și un sistem de supraveghere pentru a spori securitatea.

VEZI ȘI: Noul Scania Interlink, autobuz pentru transport urban și interurban

În plus, autobuzele vor fi echipate cu un sistem automat de numărare a călătorilor, senzori de marșarier, un sistem de detectare a incendiilor la motor și un sistem automat de stingere cu alerte afișate pe panoul șoferului.

Siguranța va fi sporită de o cabină a șoferului complet închisă, confortabilă și ergonomică, care este deosebit de relevantă în timpul pandemiei. În plus, senzorii de ploaie și amurg vor ajuta șoferul atunci când conduce în condiții meteorologice nefavorabile.

Livrările celor 50 de autobuze Solaris Urbino cu CNG vor fi făcute până în luna septembrie 2022. Odată finalizate, 350 de autobuze Solaris alimentate cu gaz vor circula pe străzile din Tallinn.

Din aceeași categorie...

Back to top button