GreenZoneTop News

Oprean testează camionul electric Mercedes-Benz eActros 300

De la mijlocul lunii septembrie, compania de transport Oprean a început să testeze un camion electric Mercedes-Benz eActros 300 de 19 tone în operațiunile sale de distribuție de componente auto între Sebeș și Cugir.

În anul în care aniversează 30 de ani de activitate, furnizorul de servicii de transport și logistică Oprean din Sebeș (jud. Alba) bifează o premieră: primul test cu un camion electric.

”Privind spre viitorul industriei de logistică și transport, ne așteptăm la o transformare semnificativă care va fi alimentată în mare parte de noi tehnologii și inteligență artificială. În următorii 10 ani, ne așteptăm să folosim această tehnologie pentru a face lucrurile mai eficiente și pentru a minimiza impactul asupra mediului. Responsabilitatea ecologică este o parte esențială a acestui parcurs și suntem hotărâți să contribuim la un viitor mai verde în acest sector”, declară Ioan Oprean, proprietar al companiei Oprean.

Oprean testează camionul electric Mercedes-Benz eActros 300

Echipat cu trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 de kilometri, camionul electric a efectuat patru curse pe zi între Sebeș și Cugir. Acesta a fost încărcat în medie cu 12 paleți, având o greutate de aproximativ 5 tone. Consumul mediu obținut pe cei aproximativ 120 de kilometri parcuși zilnic în regim mixt (autostradă și drum național) a fost de 0,89 kW/km.

VEZI ȘI: Actros Edition 3 pentru împlinirea a 30 de ani de compania Oprean

După primele săptămâni de testare a lui eActros, compania a confirmat eficiența camionului electric. ”Suntem plăcut surprinși de rezultatele testelor efectuate cu eActros. Vedem potențialul și vom continua să investim în soluții de transport durabile”, spune Ioan Oprean.

Încărcarea bateriilor s-a realizat peste noapte la sediul companiei. eActros 300 poate fi încărcat la puteri de până la 160 kW. Cele trei pachete de baterii au nevoie de puțin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.

Oprean testează camionul electric Mercedes-Benz eActros 300

Sustenabil, avangardist, inovator și silențios, eActros este ideal pentru distribuția grea urbană, dar și cea regională. Modelul eActros face parte dintr-un pachet integrat de servicii dedicate tranziției la electromobilitate, ce include consultanța specializată și soluții digitale inteligente.

În cadrul unui eveniment ce a avut loc la începutul lunii octombrie 2023, Daimler Truck & Bus Romania a prezentat clienților și varianta eActros 300 cap tractor, compatibilă cu toate semiremorcile standard. Începând din luna aceasta, compania pune la dispoziția clienților din România 9 camioane electrice în configurații diferite, spre a fi testate și integrate în operațiunile curente de distribuție și transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button