InfoTechȘtiriTehnologie

Optidriver Xtrem, noua cutie disponibila pentru Renault Trucks K

Lansata in 2013, odata cu intreaga gama de camioane Renault Trucks, gama K a dus mai departe spiritul modelului Kerax, un camion de santier foarte apreciat in randul celor care lucreaza in constructii, mai ales pentru performantele sasiului si sistemului hidrostatic dezvoltat in colaborare cu Poclain Hidraulique.

In ceea ce priveste transmisia, noua gama K de camioane dedicate constructiilor grele, a fost disponibila inca de la inceput cu cutii manuale cu 12 si 14 rapoarte respectiv automata Optitronic. Incepand din acest an, gama Renault Trucks K poate fi echipata cu Optidrive Xtrem, o noua cutie de viteze manuala automatizata.

Optidriver Xtrem, noua cutie disponibila pentru Renault Trucks K

Avand o capacitate de tractare de pana la 120 tone si un sistem de management al selectiei treptelor special conceput pentru situatii extreme, Optidriver Xtrem este recomandata in special pentru aplicatii in industria extractiva, de transport greu si transport de pamant.

De altfel, Optidriver Xtrem stabileste noi standarde in ceea ce priveste robustetea, capacitatea de depasirea obstacolelor si putere de tractiune. Prin introducerea noii cutii de viteze, Renault Trucks merge mai departe, largindu-si plaja de aplicatii in care poate fi utilizat modelul K.

Optidriver Xtrem are ax de intrare cu sase sectiuni dintate in loc de patru ca restul cutiilor din gama francezilor si dinti de transfer mariti si tratati termic pentru a rezista la forte mai mari. Gratie informatiilor furnizate de un senzor, cutia se adapteaza continuu in raport cu incarcatura si suprafata de rulare prin intermediul program special de management al treptelor de viteza, raportul de transmisie fiind perfect adaptat situatiei.

Prin introducerea acestei cutii de viteze in gama de contructii grele, Renault Trucks le da posibilitatea clientilor sai de a se bucura de avantajele unei cutii de viteze manuale automatizate in ce priveste consumul de combustibil si confortul in timpul mersului. Mai mult, noua cutie de viteze, Optidriver Xtrem, imbunatateste mobilitatea vehiculului, crescand totodata si siguranta in cadrul santierelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button