Optifuel Challenge 2015: Cine va fi cel mai „eco-șofer” în 2015

Optifuel Challenge 2015

Doar câteva ore ne mai despart de comunicarea oficială a câștigătorului finalei internaționale Optifuel Challenge 2015, unde 37 de șoferi din 20 de țări s-au luptat pentru titlul de cel mai „eco-șofer”.

Optifuel Challenge este o competiție organizată de Renault Trucks și se axează pe condusul economic. Câștigătorul va fi desemnat șoferul profesionist capabil să obțină cel mai bun consum menținând viteza de deplasare impusă. Finala s-a încheiat aseară, câștigătorul urmând a fi anunțat în cursul zilei de astăzi. Finaliștii au condus în cadrul finalei, Renault Trucks T, camionul votat International Truck of the Year 2015.

După Sevilia în 2012 și Nisa în 2014, finala Optifuel Challenge 2015 a fost organizată de Renault Trucks la Lisabona. În cadrul finalei au participat cei mai eco șoferi profesioniști din 20 de țări ale Europei și Africii de Nord, selectați în urma finalelor naționale desfășurate în decursul lui 2015.

Optifuel Challenge 2015: Cine va fi cel mai „eco-șofer” în 2015

În acest an, cinci țări au decis să intre în competiție, astfel că, în finală au fost 37 de șoferi care s-au luptat pentru titlul „Best Eco-driver of 2015” title. Competiția Optifuel Challenge ilustrează angajamentul Renault Trucks de reducere a costurilor de operare ale clienților oferindu-le o apropiere globală de tăiere a consumului de combustibil.

Competiția are două etape. În primul rând, finaliștii au trebuit să răspundă la un chestionar pe baza căruia le-au fost evaluate cunoștințele de conducere economică. Apoi, aceștia au condus pe o rută predeterminată ce a trebuit să fie parcursă în 40 de minute într-un Renault Trucks T Optifuel.

Acest lucru permite combinarea caracteristicilor unui vehicul cu cea mai nouă tehnologie cu o gamă dedicată de servicii: Optifuel Training susținut de software-ul Optifuel Infomax care monitorizează și analizează comportamentul șoferilor la volan.

Testul de condus, care are un aport de 90% la punctajul final, jurizează finaliștii în funcție de performanța obținută, viteza de deplasare și consumul de carburant. Toate aceste date sunt evaluate pe baza informațiilor furnizate de Optifuel Infomax. După testul de condus, finalists au obținut un feedback cu privire la performanțele realizate de la unul din experții Renault Trucks.

Câștigătorul finalei Optifuel Challenge 2015 va fi premiat cu un voucher de cumpăraturi de 8.000 euro valid în orice magzin din rețeaua Renault Trucks, în timp ce compania va primi pentru un an de zile un camion Renault Trucks T 460 Optifuel în regim de închiriere full-service, gratuit.

România a fost și ea reprezentată în cadrul finalei de la Lisabona de Marius Filip de la Transporters Filip din Cluj și Costin Anghelescu de la Costi Trans.

Lista țărilor prezente la finala Optifuel Challenge 2015: Germania, Belgia, Bulgaria, Spania, Franța, UK, Ungaria, Italia, Polonia, Lituania, Luxemburg, Maroc, Portugalia, Republica Ceha, România, Rusia, Slovacia, Elveția, Tunisia și Turcia.

 

Follow #infotrucker