Știri

Optifuel Challenge 2015: „Piciorul mai ușor” este spaniol

Așa cum v-am anunțat imediat după comunicarea oficială a rezultatului, spaniolul Jose Ramon Jano Gago de la Janocargo a fost desemnat cel mai „eco-șofer” al finalei Optifuel Challenge 2015 desfășurată pe pământ lusitan. Pe locurile doi și trei s-au clasat Vytautas Luote de la Stela Nova (Lituania) și Vitor Pereira de la JLS (Portugalia).

În activitatea de zi cu zi, José Ramón Jano Gago acordă o atenție deosebită eficienței costurilor vehiculelor sale. De fiecare dată când cumpără un camion nou, spaniolul testează performanțele de consum pentru a se asigura că fiecare șofer nou care se alătură companiei primește toate informațiile pentru a conduce economic.

Nu conduc zi de zi pentru compania mea. În ciuda tuturor pregătirilor mele pentru finala Optifuel Challenge 2015, am fost foarte nervos, mai ales că traseul utilizat pentru teste a fost foarte tehnic. Sunt foarte multumit de acest rezultat si cred ca șoferii mei se vor mândri cu mine, a declarat José Ramón Jano Gago.

Optifuel Challenge 2015: „Piciorul mai ușor” este spaniol

Compania Jano Cargo deține o flotă de 22 de vehicule din care 17 sunt Renault Trucks. Recent, producătorul francez a mai livrat companiei patru modele Renault Trucks T.

Jose Ramon Jano Gago a primit un cec personal de 8.000 euro, în timp ce compania de trasport pe care a reprezentat-o a primit spre folosință fără niciun cost un camion Renault Trucks Optifuel T 460 cu toate serviciile oferite de producătorul francez.

Șoferul lituanian, Vytautas Luotè, angajat al companiei Stella Nova, s-a situat pe a doua poziție a podiumului. Vyrautas are o experiență de șase ani pe un Renault Magnum iar în ultimul an a condus un Renault Trucks T.

Am fost foarte mulțumit de rezultat, având în vedere că traseul a fost unul tehnic cu sensuri giratorii și suprafețe de drumului neregulate. Apreciez opțiunile de siguranță oferite de Renault Trucks T, precum Optiroll și the Soft Cruise Control. De asemenea, izolarea cabinei este absolut incredibilă, oferind un confort de conducere real, în fiecare zi, a declarat Vytautas Luotè.

Locul trei a fost ocupat de Vitor Pereira, care lucrează pentru compania de transport portugheză JLS ce deține trei camioane Renault Trucks T.

M-am înscris în competiție deoarece am vrut să arăt ce pot realiza în condițiile în care totul s-a bazat pe conducerea rațională, și sunt foarte multumit de rezultatul meu. Instruirea în conducere economică este foarte importantă pentru compania noastră, fiecare dintre cei 250 șoferii ai noștri fiind instruiți, a declarat Vitor Pereira.

Nu trebuie să scăpăm din vedere nici rezultatul excelent obținut de Costin Anghelescu de la Transporters Filip din Cluj, acesta clasându-se la final pe locul 4 la doar un punct în spatele portughezului Pereira. Celalalt reprezentant al României în finala Optifuel Challenge 2015 s-a clasat și el în prima jumătate a clasamentului.

Aceasta a fost finala Optifuel Challenge 2015, una din cele mai dure, mai pline de beneficii și mai internaționale competiții ce se axează pe condus economic. La finalele regionale organizate în cele 20 de țări prezente în finală au participat mai mult de 9.000 de șoferi, reprezentând 2.214 de companii de transport. Cu 40% mai mult decât la ediția precedentă.

Cei 37 de șoferi din 20 de țări au acceptat provocarea de a conduce ecologic și eficient un camion Renault Trucks T, votat International Trucks Of The Year 2015

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button