Orașul Hamburg își mărește flota cu 60 de autobuze Mercedes-Benz CapaCity L

Orașul Hamburg își mărește flota cu 60 de autobuze Mercedes-Benz CapaCity L
Operatorul de transport public din Hamburg a comandat 60 de autobuze Mercedes-Benz CapaCity L, primele exemplare fiindu-i deja livrate.

Noua comandă făcută de operatorul de transport public din Hamburg va mări flota de autobuze articulate extra-lungi la 90 de unități, până acum fiind în serviciul public 30 de astfel de autobuze.

Orașul Hamburg își mărește flota cu 60 de autobuze Mercedes-Benz CapaCity L

În prezent, autobuzele Mercedes CapaCity L sunt utilizate pe o singură linie din oraș, care are aproximativ 60.000 de călători pe zi. Odată cu creșterea flotei, autobuzele articulate extra-lungi vor fi utilizate și pe alte trasee foarte aglomerate din Hamburg.

Mercedes-Benz CapaCity L este construit pe platforma modelului Citaro, fiind disponibil în două lungimi.

Versiunea CapaCity are 19.7 metri, o rază de bracare de 22.93 metri și o capacitate de 181 de locuri. Versiunea L a modelului CapaCity ajunge la o lungime de 24.47 metri și poate transporta 191 de pasageri. Autobuzul este echipat cu un motor de 10.7 litri, disponibil în două versiuni de putere, 360 CP și 394 CP.

Autobuzul dispune, în serie, de un modul de recuperare al energiei și de un sistem inteligent de virare care permit o economie semnificativă de combustibil.

La acestea se adaugă sistemele ATC (Articulation Turntable Controller), sistemul de asistență la frânarea de urgență, precum și sistemul de asistență la virare Sideguard-Assist.

VEZI ȘI: ASFINAG modernizează și mărește capacitatea a două parcări pentru camioane de pe A2 Süd

CapaCity L dispune de cinci uși duble pe care se face accesul și coborârea pasagerilor, cele 3 din spate fiind complet electrice. De asemenea, există trei platforme speciale pentru îmbarcarea pasagerilor în scaune rulante, a cărucioarelor sau bicicletelor. De asemenea, autobuzul este echipat cu 11 porturi USB și climatizare.

În ceea ce privește vizibilitatea directă a șoferului, autobuzele sunt dotate cu sistem de camere laterale și în spate pentru o manevrare în siguranță a vehiculului.

Flota de autobuze a orașului depășește 1.000 de vehicule care circula pe 111 linii cu 1.327 de stații. Pentru 2019, operatorul de transport public din Hamburg va transporta peste 210 milioane de călători.

Follow #infotrucker