Bus

Orașul polonez Boleslawiec a plasat o primă comandă de autobuze electrice Solaris

Solaris este unul dintre producătorii de autobuze și autocare electrice care în ultimii ani a prins din ce în ce mai mult. Polonezii au reușit să se impună în Europa cu produsele lor, iar astăzi, din ce în ce mai mulți clienți încep să intre în portofoliul Solaris.

Cel mai recent client anunțat de Solaris este Public Transport Authority din orașul polonez Boleslawiec. Municipalitatea a comandat două exemplare Urbino 8.9 Electric, contractul urmând să fie onorat în următoarele 11 luni.

Orașul polonez Boleslawiec a plasat o primă comandă de autobuze electrice Solaris

De asemenea, în comanda plasată de municipalitatea orașului Boleslawiec este inclus și montajul a două stații externe de reîncărcare.

Ambele autobuze electrice sunt echipate cu un motor electric cu o putere de 160 kW, iar bateriile de 160 kWh asigură oa autonomie de peste 140 de kilometri. În același timp, acestea vor putea funcționa și cu pantograf.

Cele două stații vor avea o putere totală de 80 kW, însă vor funcționa în două regimuri. Atunci când șoferii vor încărca ambele autobuze electrice, puterea pentru fiecare punct de încărcare va fi redusă la 40 kW, în timp ce puterea maximă, de 80 kW, va fi disponibilă doar atunci când va fi reîncărcat câte un autobuz pe rând.

Ambele exemplare Urbino 8.9 Electric au o capacitate de transport de 58 de pasageri, dintre care 20 pe scaune. Fiecare dintre acestea va fi echipat cu o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități motorii, porturi USB, sistem de informații și sistem de supraveghere video.

VEZI ȘI: Despre „Stickerul Roșu” lipit la intrare în Ungaria pe camioanele cu marfă din Italia

Boleslawiec este al 28-lea oraș din Polonia care comandă produsele electrice Solaris. De la începutul producției acestor autovehicule electrice, Solaris a livrat peste 900 de unități în 18 țări.

Din aceeași categorie...

Back to top button