Orasul Sibiu, listat in Ghidul Verde Michelin cu trei stele

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, ca municipiul este singurul din Romania care a primit, in editia din acest an a „Ghidului verde Michelin”, o cotatie de trei stele, care, pentru realizatorii acestui ghid turistic inseamna ca orasul este „o locatie care trebuie vazuta neaparat”.

Primarul Klaus Iohannis a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca Sibiu a primit trei stele – punctaj maxim – din partea realizatorilor „Ghidului verde Michelin”, fiind singurul oras din Romania care a primit aceasta cotatie.

Orasul Sibiu, listat in Ghidul Verde Michelin cu trei stele

„In clasificarile Michelin o stea inseamna ca merita sa te abati putin din drum ca sa vezi locul respectiv, doua stele inseamna ca e bine sa te abati din drum ca sa vezi locul respectiv, iar trei stele inseamna ca trebuie sa iti faci un drum extra pentru a vedea locatia respectiva. Un oras de trei stele este o locatie care trebuie neaparat vazuta”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat ca, in vacantele personale, a folosit de foarte multe ori „Ghidul verde Michelin”, fiind incantat de faptul ca este un ghid turistic independent.

„Sibiu este singurul oras din Romania cu aceasta cotatie. Cel mai mult imi place la acest ghid faptul ca este independent. Daca imi planific un concediu, atunci incerc sa imi cumpar ghidul si locul in care ajung e chiar asa cum e descris. Eu il folosesc de ani, ca persoana privata. Mi s-a parut notabil ca Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat”, a explicat Iohannis.

Ghidul – pus la dispozitia jurnalistilor de reprezentantii Primariei Sibiu – invita turistii sa poposeasca in Sibiu si „sa descopere in liniste orasul sasesc cu minunatele sale privelisti si muzeele Brukenthal si Dumbrava”.

Orasul este nominalizat atat in sectiunea „Idei pentru weekend2, cat si la sectiunea unui tur „esential” al Romaniei (un itinerar de 17 zile prin Romania).

Follow #infotrucker