Decesele survenite în urma accidentelor rutiere sunt la un nivel ridicat și continuă să crească

Decesele survenite în urma accidentelor rutiere sunt la un nivel ridicat și continuă să crească
Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a emis un nou raport care indică faptul că decesele survenite ca urmare a accidentelor rutiere încă sunt la un nivel ridicat, ba mai mult, continuă să crească.

Anual, circa 1.35 de milioane de persoane mor în accidente rutiere, iar Organizația Mondială a Sănătății notează că aceste incidente sunt cele care provoacă moartea celor mai multe persoane cu vârste curpinse între 5 și 29 de ani.

Decesele survenite în urma accidentelor rutiere sunt la un nivel ridicat și continuă să crească

„Aceste decese sunt un preț inacceptabil de plătit pentru mobilitate. Nu există nicio scuză pentru faptul că nu se intervine. Aceasta este o problemă cu soluții dovedite, iar raportul emis reprezintă o avertizare pentru autorități și pentru parteneri pentru a lua măsuri și mai importante”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Conform raportului, deși numărul deceselor este în creștere, procentul raportat la polulația globului a rămas stabil în ultimii ani. Altfel spus, în anumite zone cu venituri mari și foarte mari, investițiile în siguranța rutieră au reușit să stabilizeze situația, iar numărul deceselor să rămână la un nivel redus.

VEZI ȘI: UNTRR îi solicită lui Klaus Iohannis să promulge legea pentru aderarea României la protocolul e-CMR

Cele mai mari procente s-au înregistrat în Africa (26.6 de persoane decedate la 100.000 de locuitori), în timp ce Europa se află de cealaltă parte a clasamentului cu doar 9 decese la 100.000 de locuitori.

Așa cum era de așteptat, Organizația Mondială a Sănătății militează în continuare pentru introducerea unor legislații modificate, a unor elemente de protecție suplimentare la nivelul șoselelor, și bineînțeles, la dezvoltarea unor noi sisteme de siguranță dedicate vehiculelor.

Follow #infotrucker