Siguranta

Orlaco CornerEye elimină unghiurile moarte la camioane

Specialistul olandez în camere și sisteme de montorizare Orlaco a lansat un sistemul care elimină unghiurile moarte la camioane.

Sistemul de camere și monitoare Orlaco CornerEye, ce acoperă un unghi de 270 de grade, a primit omologarea internațională R46, astfel că, acesta va putea fi utilizat în locul oglinzi retrovizoare ale camioanelor.

Orlaco CornerEye elimină unghiurile moarte la camioane

Este știut faptul că vehiculele comerciale grele, din cauza dimensiunilor, oferă șoferului o vizibilitate redusă.

De altfel, indentificarea celorlalți participanți la trafic din perimetrul imediat al camionului reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru un șofer profesionist.

Din acest motiv, municipalitatea din Londra, spre exemplu, a luat în calcul interzicerea camioanelor periculoase în trafic și clasificarea lor în funcție de vizibilitate.

Pentru a veni în sprijinul șoferilor și a crește siguranța rutieră, de-a lungul anilor, UE a venit cu directive care au obligat instalarea de dispozitive suplimentare care să crească vizibilitatea perimetrală, rezultatul cel mai bun fiind obținut de combinarea oglinzilor convenționale cu senzori care detectează și semnalizează prezența unui obiect în preajma camionului.

În ceea ce privește câmpurile vizuale, acestea sunt clasificate pe categorii. Cele mai dificil de controlat sunt categoria V (unghiurile moarte din spate și sub ușa din dreapta) și categoria VI (imediat în fața vehiculului).

Orlaco CornerEye elimină unghiurile moarte la camioane

Olandezii de la Orlaco propun sistemul CornerEye, compus dintr-o cameră și un monitor de înaltă definiție.

Camera vine montată în dreapta față a cabinei. Grație sistemului de lentile cu unghiuri mari acesta asigura un câmp vizual de 270 de grade, o vizibilitate mai mare decât cea impusă de legilație. Imaginile sunt redate în timp real pe un ecranul de 10.1 inch montat în cabină pe partea pasagerului, pentru a simula poziția oglinzii clasice.

VEZI ȘI: Iveco Daily Euro 6 și Stralis NP premiate de spanioli

Orlaco susține că imaginile sunt mai bune decât imaginea formată în oglinzile clasice, inclusiv pe ploaie, ceață, zăpadă sau pe timp de noapte. Camera este rezistentă la apă conform standardului IP69K, la substanțe chimice precum și la socuri mecanice și vibrații.

Sistemul a fost special conceput pentru camioane și utilaje, are un design robust și respectă standardele stricte din industria auto.

Acesta este produs în conformitate cu standardele ISO / TS 16949: 2009 și ISO 9001: 2008 precum și cele europene (CE). De asemenea, sistemul nu distrage atenția șoferului și nu interferează cu câmpurile electromagnetice.

Camera este compatibilă cu mărcile Scania, Volvo Trucks, Mercedes-Benz, MAN, Iveco și Renault Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button