BusTop News

Otokar va livra 12 autobuze electrice e-Kent în orașul Mogoșoaia

Otokar, liderul pieței de autobuze din Turcia, a câștigat licitația pentru autobuze electrice a municipalității din Mogoșoaia.

În cadrul contractului semnat, Otokar va livra 12 autobuze electrice e-Kent, cu lungimea de 12 metri, testate de companii de transport public din multe țări europene, în special din Italia, Franța și Spania, care vor conduce transformarea electrică a orașului Mogoșoaia. Cele 12 autobuze electrice vor vor fi livrate în 2023.

De asemenea, Otokar se va ocupa, de asemenea, de serviciile post-vânzare și de întreținerea vehiculelor timp de 9 ani.

„Proiectat cu scopul de a oferi un mediu mai curat, un trafic mai silențios, costuri de operare mai mici și o eficiență mai mare, e-Kent a fost foarte apreciat de pasageri, companii de autobuze și municipalități din întreaga Europă, în special în Germania, Spania, Italia și Franța, unde a fost testat. Ne dorim ca e-Kent, care va începe o nouă eră în transportul public, să fie benefic pentru locuitorii din Mogoșoaia”, Kerem Erman, director general adjunct al Otokar Commercial Vehicles.

Autonomie de peste 300 km cu o singură încărcare

Dezvoltat de inginerii Otokar R&D pentru a oferi cea mai potrivită soluție pentru nevoile în schimbare ale orașelor, e-Kent atrage atenția prin designul său dinamic, elegant și modern, care oferă o vizibilitate crescută pentru șofer și un confort mai bun pentru pasageri.

VEZI ȘI: MAN, partener de mobilitate la primul meci oficial NFL din Germania

Bateriile Li-ion NMC produse de Webasto cu funcții de încărcare rapidă și lentă adaugă agilitate autobuzului. Otokar e-Kent poate atinge o autonomie de peste 300 de kilometri cu o singură încărcare, în funcție de topografie și de profilul de utilizare, oferă o

Apreciat în Europa

Cu noua gamă de autobuze electrice, Otokar își crește pretențiile la export, spune Kerem Erman, afirmând că vehiculele cu diferite lungimi și capacități dezvoltate pentru diferite rute au atras atenția operatorilor de autobuze și operatorilor din Europa într-un timp scurt.

„Suntem bucuroși să fim pe drumurile din țările care au început transformarea vehiculelor cu combustibil alternativ în transportul public prin abordările lor durabile și orientate spre mediu”, spune Erman.

Parte a Grupului Koç, Otokar își continuă debutul de succes la nivel global. În prima jumătate a anului, Otokar a participat la numeroase târguri din Turcia și din străinătate, lansând familia de autobuze electrice cu lungimi cuprinse între 6 metri la 18,75 metri.

Din aceeași categorie...

Back to top button