Știri

OTRE cheamă transportatorii francezi la protest

OTRE, asociația franceză a transportatorilor mici și mijlocii, cheamă toate asociațiile de transport din Franța să se alăture protestului pe care-l organizează pe data de 9 aprilie 2016.

În cadrul unei conferințe de presă susținută pe 22 martie 2016, în cadrul expoziției de logistică SITL Paris, OTRE, asociația franceză a transportatorilor mici și mijlocii au anunțat o acțiune de protest împotriva concurenței neloiale din partea transportatorilor străini și a formelor de angajare ilegală a șoferilor europeni, majoritatea proveniți din estul Europei.

Președintele asociației, Aline Mesples, a cerut în mod public ministrului transporturilor, Alain Vidalies, măsuri privind controlul asupra camioane străine. OTRE a decis să organizeze protestul pe data de 9 aprilie 2016 invitând și alte asociații patronale sau sindicate din transportul rutier francez să se alăture. Momentan, asociația nu a explicat modul în care se va exprima protestul.

OTRE cheamă transportatorii francezi la protest

Ministrul Transporturilor francez a răspuns cererii venite din partea OTRE, afirmând că ministerul urmărește situația și că până la 15 aprilie 2016 va primi un raport cu privire la modul în care se efectuează controalele rutiere în alte țări europene, în scopul îmbunătățirii celor franceze.

VEZI ȘI: Fiat Talento este cel mai nou membru Fiat Professional

De asemenea, el a arătat disponibilitatea de a discuta cu asociațile franceze despre măsuri pentru a crește reprimarea activităților ilegale. De asemenea, ministrul transporturilor francez și-a exprimat opoziția față de schimbarea normelor privind cabotajul, considerând că problema ar trebui discutată la nivelul Uniunii Europene.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button