Americanii de la PACCAR a prezentat trei concepte de camioane eco

Americanii de la PACCAR a prezentat trei concepte de camioane eco
Grupul PACCAR, din care face parte și DAF Trucks, a fost prezent în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas, unde a prezentat trei concepte de camioane eco.

Producătorul se axează din ce în ce mai mult pe energii verzi, motiv pentru care în cadrul târgului din Las Vegas a prezentat trei concepte de camioane care funcționează într-un mod ecologic.

Americanii de la PACCAR a prezentat trei concepte de camioane eco

Vorbim despre Peterbilt Model 579EV, un camion 100% electric pe bază de baterii, Peterbilt Model 220EV, tot un camion electric cu acumulatori și Kenworth T680, un camion care funcționează cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

VEZI ȘI: Daimler a prezentat noul Freightliner Cascadia cu sistem autonom de rulare de Nivel 2

Acesta din urmă a fost dezvoltat cu ajutorul Toyota, singurul constructor care are în acest moment pe piață un turism echipat cu pile de combustie.

Conform oficialilor PACCAR, cele trei camioane au fost dezvoltate pentru a acoperi o gamă cât mai mare de tipuri de transport.

Din păcate, reprezentanții Paccar nu au oferit detalii despre cele trei camioane expuse la CES 2019.

Tot ce am aflat de la oficialii producătorului american a fost faptul că în acest moment, camioanele electrice și cele pe bază de pile de combustie cu hidrogen dezvoltate de aceștia sunt testate în SUA și în Europa.

„Reprezentanții PACCAR sunt încântați că au oportunitatea să dezvolte o nouă generație de sisteme de propulsie care să fie prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Landon Sproull, vicepreședintele PACCAR.

Follow #infotrucker