Tehnologie

PACCAR își prezintă inovațiile din segmentul de camioane la CES 2024

PACCAR își prezintă inovațiile din segmentul de camioane, cu sisteme de propulsie diesel, electric și cu hidrogen, la salonul de tehnologie CES 2024 din Las Vegas.

PACCAR va expune la CES 2024 modelul Kenworth T680 Hydrogen (FCEV), Peterbilt SuperTruck II (diesel) și DAF XD Electric (BEV), precum și soluțiile de încarcare pentru camioane electrice ale PACCAR Parts.

Pentru tehnologia de celule de combustie alimentate cu hidrogen, PACCAR colaborează cu Toyota Motor North America. Cele două companii au produs versiuni electrice cu hidrogen ale modelelor grele Kenworth T680 și Peterbilt Model 579, cu o autonomie de până la 450 de mile (724 km). Livrările către clienți vor începe în 2025.

Peterbilt SuperTruck II este un camion laborator pentru testarea tehnologiilor viitorului. Dezvoltat ca parte a unui program al Departamentului de Energie din SUA, SuperTruck II are un motor diesel care utilizează un sistem de recuperare a căldurii, dar și un sistem hibrid de 48 V, sisteme auxiliare electrificate și o aerodinamică superioară. Toate acestea fac ca eficiența energetică a modelului să fie îmbunătățită cu 55%.

VEZI ȘI: DAF introduce seria Efficiency Champion

În cele din urmă, modelul european DAF XD Electric este proiectat pentru transporturi urbane și regionale, având o autonomie de până la 500 km cu o singură încărcare. Bateriile se pot încărca la puteri de până la 325 kW, caz în care încărcarea de la 0 la 80% durează doar puțin peste 45 de minute (0-100% în mai puțin de două ore). Astfel, DAF XD Electric poate parcurge zilnic distanțe de până la 1.000 km.

În plus, PACCAR Parts va expune încărcătoare rapide de curent continuu disponibile cu modelele electrice Kenworth, Peterbilt și DAF.

Din aceeași categorie...

Back to top button