PACCAR și Aurora vor dezvolta împreună camioane autonome

PACCAR și Aurora vor dezvolta împreună camioane autonome
PACCAR și Aurora au semnat un acord global prin care vor dezvolta, testa și comercializa camioane autonome Peterbilt și Kenworth.

În cadrul acordului, PACCAR va oferi camioane autonome, pentru a spori siguranța și eficiența operațională a clienților, în timp ce Aurora oferă sistemul de conducere autonomă, inclusiv partea hardware, alături de sistemul software și serviciile operaționale.

PACCAR și Aurora vor dezvolta împreună camioane autonome

Ambii parteneri vor colabora strâns, de la aprovizionarea componentelor și tehnologia vehiculelor până la integrarea vehiculelor Peterbilt și Kenworth cu Aurora Driver. Parteneriatul include, de asemenea, validarea vehiculelor la Centrul Tehnic și sprijin pentru producție în fabricile companiei americane.

Scopul acestei colaborări este de a îmbunătăți eficiența și siguranța transportului pentru clienții PACCAR. Camioanele Kenworth T680 și Peterbilt 579 care utilizează sistemul Aurora sunt așteptate să debuteze pe piața din America de Nord în următorii câțiva ani.

„PACCAR așteapta cu nerăbdare un parteneriat cu Aurora datorită tehnologiei lor de conducere autonomă și a echipei impresionante. Acest parteneriat completează calitatea, tehnologia și inovațiile aduse vehiculelor noastre”, a declarat Preston Feight, director executiv al PACCAR.

VEZI ȘI: Un hacker a descoperit că sistemul Tesla Autopilot conține linii de cod pentru camionul Semi

„Aurora este încântată să facă acest pas în colaborarea deja existentă cu companie americană. Lucrând împreună, am fost impresionați de produsele PACCAR, de capacitățile de producție și de angajamentul companiei pentru a sporti siguranța și eficiența operațională a clienților săi”, a declarat Chris Urmson, cofondator Aurora.

Follow #infotrucker