Pachet de MobilitateȘtiriTehnologie

Pachetul de Mobilitate crește rolul tahografului inteligent

Pachetul de Mobilitate, cea mai importantă reforma din sectorul transportului rutier din Uniunea Europeană, crește rolul tahografului inteligent.

Continental pregătește lansarea tahografului inteligent DTCO 4.1 care ajută companiile să implementeze, să monitorizeze și să respecte noile prevederi din Pachetul de Mobilitate, aprobat pe 8 iulie 2020 în plenul Parlamentului European. În principal este vorba de noile reguli privind cabotajul, dar și de restul prevederilor pe care trebuie să le respecte toți transportatorii în interiorul Uniunii Europene.

Pachetul de Mobilitate crește rolul tahografului inteligent

Astfel, printr-un sistem de poziționare prin satelit, tahograful inteligent montat pe vehiculele comerciale poate să înregistreze și trecerea peste graniță, dintr-o țară într-alta.

„Salutăm faptul că tahograful, așa cum este și modelul DTCO, va fi folosit pentru a controla cabotajul și alte dispoziții de transport, dar și că vehiculele comerciale mici, între 2.5 și 3.5 tone, vor trebui echipate cu tahograf dacă fac transport internațional“, spune Gilles Mabire, directorul Commercial Vehicles & Services la Continental.

„Parlamentul European a pus bazele, prin acest Pachet de Mobilitate, pentru un transport corect și mai sigur la nivelul întregii Uniuni Europene“, mai spune Mabire.

Tahograful va juca un rol și mai important
Aprobarea noului Pachet de Mobilitate va face ca tahograful să joace un rol și mai important în industria de transporturi rutiere. Tahograful inteligent DTCO permite aplicarea tuturor prevederilor din Pachetul de Mobilitate, controlarea acestora, dar și protejarea datelor sensibile înregistrate în timpul transportului.

VEZI ȘI: Knauf a început testele cu Scania R 450 Hybrid cu pantograf

Dezvoltarea tahografului de ultimă generație DTCO 4.1 a început cu mult timp în urmă. Specialiștii companiei au urmărit cu atenție toate discuțiile pe marginea noului pachet de mobilitate și au integrat toate soluțiile posibil în ceea ce privește trecerea vehiculelor dintr-o țară într-alta, analizarea și înregistrarea datelor în aceste condiții și mai ales păstrarea acestora în siguranță.

Baza tehnologică pentru noul tahograf inteligent era deja disponibilă la Continental, actualul tahograf DTCO 4.0 fiind deja capabil să recepționeze semnale prin satelit.

Prima exploatare industrială a sistemului de sateliți europeni Galileo
Modelul DTCO 4.1 va înregistra în viitor trecerea granițelor prin intermediul unui sistem de poziționare prin satelit. Aceste informații vor ajuta autoritățile să verifice respectarea tuturor prevederilor la nivelul întregii Uniuni Europene, atât în ceea ce privește cabotajul, cât și respectarea perioadelor de repaus și odihnă, dar mai ales perioada când șoferul se întoarce acasă, de exemplu.

Astfel, DTCO 4.1 va fi primul sistem care va exploata la nivel industrial sistemul de sateliți europeni Galileo (OSNMA), echipa de ingineri de la Continental lucrând deja la integrarea în siguranță a acestor informații. Desigur, tahograful inteligent DTCO 4.1 va folosi și sisteme tradiționale cum este poziționarea prin satelit de tip GPS.

Continental a dezvoltat întotdeauna tehnologii și servicii inovatoare care să contribuie la o mobilitatea durabilă și care să interconecteze oamenii cu bunurile de care au nevoie.

Pachetul de Mobilitate crește rolul tahografului inteligent
Pachetul de Mobilitate crește rolul tahografului inteligent

Compania fondată în 1871 oferă servicii sigure, eficiente și inteligente pentru mașini, trafic și transport. Continental a avut o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro în 2019 și are 240.000 de angajați în 59 de țări.

Continental dezvoltă în permanență tehnologii inovatoare care oferă mai multă siguranță, eficiență, mobilitate și interconectare în transportul rutier de mărfuri. Continental are o ofertă completă pentru acest segment compusă din anvelope, management digital al pneurilor, soluții de gestionare a flotelor sau tahografe.

Din aceeași categorie...

Back to top button