Noi sisteme disponibile pe Iveco Stralis Hi-Way pentru o reducere suplimentară de costuri

Italienii de la Iveco au introdus recent pachetul „Eficiență” (Efficiency Package) pentru Iveco Stralis Hi-Way. Acesta înglobează o serie de inovații care vizează reducerea costurilor totale de exploatare pentru transportatorii pe trei direcții cheie: consumul de combustibil, costurile de întreținere și o ofertă mai largă de produse. În ceea ce privește reducerea consumului de carburant, Iveco vizează doi factori cheie: vehiculului și conducătorul auto.

Iveco Stralis Hi-Way Euro VI a fost dezvoltat pe baza ADN-ului îmbunătățit al predecesorul său, Iveco EcoStralis, ceea ce a condus la o reducere de combustibil cu 10%, rezultatul fiind certificat de către TÜV. O dată cu introducerea noului pachet de eficiență, Iveco Stralis Hi-Way Euro VI poate genera o reducere de combustibil suplimentară de aproximativ 2%. Printre altele, acesta include Eco-Roll (disponibil cu transmisie automată), un management termic îmbunătățit al motorului și inovatoarea utilizarea de ulei cu vâscozitate redusă.

Noi sisteme disponibile pe Iveco Stralis Hi-Way pentru o reducere suplimentară de costuri

Sisteme noi disponibile
Eco-Roll este o funcția ce permite vehiculului să folosească inerția în avantajul său pe drumuri descendente lin. Sistemul evaluează panta rutieră și „decuplează” sistemul de propulsie, dacă este necesar, punând astfel vehiculului în modul „neutru”. La sfârșitul pantei, sistemul calculează și selectează viteza optimă, restabilind practic utilizarea normală a vehiculului. Management termic îmbunătățit al uleiului de motor, în combinație cu introducerea unui nou lubrifiant sintetic, SAE 0W-20, a făcut posibilă creșterea eficienței, îmbunătățind astfel economiei de combustibil.

Toate camioanele Stralis Hi-Way echipate cu propulsoarele Cursor 11 și 13 beneficiază de aceste îmbunătățiri. Pet lângă îmbunătățirile ce au crescut performanțele vehiculului, Iveco se axează și pe creșterea performanței șoferului ca parte din pachetul „Eficiență”. Un stil de conducere eficient permite economii de combustibil, care de multe ori sunt egale sau mai mari decât orice soluție tehnologică implementată. Sistemul de evaluarea a condusului (DSE), introdus cu succes pe Stralis Hi-Way cu motor Cursor 11 și Cursor 13 este acum disponibil în variantele 4×2 și 6×2 iar în curând și pe modelele echipate cu motoare Cursor 9.

[nggallery id=36]

Sistemul de evaluare al șoferului
Iveco a dezvoltat sistemul de evaluare al șoferului (DSE), în scopul de a-i permite acestuia șă-și îmbunătățească propriul stil de conducere în timp real. Acesta acționează ca un instructor ghidându-l spre a obține cele mai bune rezultate din punct de vedere al costurilor. Sistemul procesează datele obținute și oferă două tipuri de feedback, în scopul de a îmbunătăți stilul de condus: o evaluare a stilului actual de conducere, afișată pe ecran, cu o grafică clară și intuitivă precum și sugestii pentru reducerea consumului de combustibil. Acest sistem contribuie în mod semnificativ la reducerea consumului de combustibil, prin generarea de economii de 5% pentru șoferii cu experiență și de până la 12% pentru șoferii cu mai puțină experiență. DSE este oferit în colaborare cu sistemul de suport al atenției șoferului (DAS), care monitorizează în mod constant gradului de conștientizare a șoferului. Prelucrează mișcările volanului, iar în cazul în care detectează o stare de somnolență, acesta avertizează șoferul cu un semnal acustic și vizual. În ceea ce privește costurile de întreținere, intervalul de înlocuire pentru filtrul de particule (DPF) a fost extins de la 450.000 la 600.000 km la propulsoarele produse de FTP Industrial, Cursor 11 și 13, făcându-l pe Iveco Stralis Hi-Way „Best in Class”. În plus, imbunătățirile aduse vehiculului pot genera economii totale de costuri medii de operare de 4.500 euro pe o perioadă de trei ani, la un rulaj mediu anual de 150.000 de km.

Oferta lărgită de produse
În cele din urmă, în ceea ce privește oferta lărgită de produse, Iveco a introdus un rezervor suplimentar de 260 de litri de combustibil disponibil pe versiunile Stralis Hi-Way 4×2 și 6×2, aducând astfel o capacitate de combustibil de până la un maximum de 1.580 litri. Acest lucru facilitează optimizarea de opriri pentru realimentare la stațiile de combustbil. Introducerea unor astfel de îmbunătățiri consolidează strategia de relații cu clientii cu scopul de a reduce costul total de proprietate (TCO) pe care Iveco îl urmărește în mod constant. Mai mult decât atât, se confirmă faptul că Iveco Stralis Hi-Way este un produs cu valoare adăugată mare, echipat cu cele mai avansate tehnologii: o soluție remarcabilă pentru companiile de transport.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.