Știri

Palletways a suspendat serviciile de transport din Marea Britanie către Uniunea Europeană

După compania DB Schenker, britanicii de la Palletways și-a anunțat clienții că a suspendat serviciile de transport din Marea Britanie către Uniunea Europeană.

Efectele post-Brexit încep să se resimtă tot mai mult în schimbul de mărfuri dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Palletways a suspendat serviciile de transport din Marea Britanie către Uniunea Europeană

Astfel, după DB Schenker, compania de transport paletizat Palletways și-a informat clienții că a suspendat serviciile de transport din Marea Britanie către UE până la 25 ianuarie 2021, din cauza noilor proceduri de trecere a frontierelor, care implică întârzieri mari, scrie Motor Transport.

Suspendarea serviciilor de transport de către marile companii de transport expres, din cauza Brexitului, pune probleme serioase comerțului britanic, în special comerțului electronic, și necesită acțiuni decisive în vederea simplificării și digitalizării procedurilor de trecere a frontierelor. Transportul expres este activitatea cea mai sensibilă la noile proceduri, dar și alte tipuri de transport suferă din cauza Brexitului.

Autoritățile britanice au stabilit că în regiunea Kent – unde se află portul Dover și terminalul Eurotunnel – pot intra numai camioanele cu permis de acces în Kent, care arată valabilitatea documentelor de intrare în Uniunea Europeană.

În primele două săptămâni din 2021, poliția britanică și DVSA au sancționat peste 400 de șoferi pentru nereguli sau lipsa permisului de acces în Kent, iar alți 152 de șoferi pentru că au încercat să ocolească coada din cadrul Operațiunii Brock de pe M20 sau au utilizat drumuri neautorizate spre Dover, cum ar fi autostrada A20.

VEZI ȘI: DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie

Pe lângă amendă, celor sancționați le-au fost interzis accesul spre punctele de ieșire din Marea Britanie către Uniunea Europeană.

Permisul de acces în Kent a fost intordus pe 16 decembrie 2020 și este obligatoriu pentru toți șoferii de vehicule comerciale cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 tone, care vor să iasă din Marea Britanie către Uniunea Europeană prin portul Dover sau Eurotunnel.

Acest permis validează faptul că șoferii au completat deja documentația necesară înainte de a intra în Kent și are drept scop de a se asigura că orice întrerupere a traficului este menținută la un nivel minim în urma Brexitului. Acest permis este accesibil pentru 24 de ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button