In Focus

Până în 2020, Einride va produce 200 de camioane T-Pod

DB Schenker și Einride au prezentat în premieră la transport logistic 2019 de la Munchen, camionul complet electric și autonom T-Pod.

Einride a demarat deja producția pentru acest model urmând ca în lunile viitoare să fie gata încă cinci camioane T-Pod.

Până în 2020, Einride va produce 200 de camioane T-Pod

Conform informațiilor oferite de Robert Falck, reprezentantul Einride, până în 2020 compania suedeză va produce cele 200 de unități T-Pod comandate deja. Printre clienții confirmați se numără, Lidl, Michelin și șase dintre cele mai mari companii americane de transport.

În urmă cu câteva săptămâni, Einride și DB Schenker au început primele teste cu T-Pod pe drumurile publice din Suedia între un depozit și un terminal logistic al companiei germane.

Toate informațiile adunate în această periodă vor fi diseminate către toți clienții care au comandat acest model și în funcție de nevoile acestora vor fi ajustați anumiți parametri.

Principala preocupare este legată de siguranță și apoi de eficiență pentru companiile de transport.

VEZI ȘI: RAlpin AG a dezvoltat un nou tip de vagon care permite transportul camioanelor extra-lungi

Camionul complet electric și autonom T-Pod poate atinge o viteză de până la 90 km/h, dar în faza de testare aceasta este limitată la 5 km/h. Testele din Suedia sunt programate până pe data de 31 decembrie 2020.

T-Pod nu are cabină, dar poate fi comandat de la o distanță de câteva sute de kilometri prin telecomandă.

Camionul este complet electric și oferă o capacitate mare de încărcare, costuri mici de producție și exploatare, reprezentând o soluție pentru mobilitatea din viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button