Până în 2028, landul Turingia va avea peste 400 de noi locuri de parcare pentru camioane

Până în 2028, landul Turingia va avea peste 400 de noi locuri de parcare pentru camioane
Ministerul Transporturilor din Turingia vrea să construiască 441 de noi locuri de parcare pentru camioane, până în 2028 și a alocat bugetul necesar pentru acest lucru.

Autoritățile din landul Turingia au aprobat planul care prevede construcția de locuri de parcare pentru camioane prin mărirea capacității unor parcări existente deja, dar și prin construcția de la zero a unor noi parcări pentru șoferi.

Până în 2028, landul Turingia va avea peste 400 de noi locuri de parcare pentru camioane

În total, până în 2028 se vor crea 441 de locuri noi de parcare, dintre care 168 vor fi pe A4 în zona Eisenach-Dresden. Și pe A9, în zona Berlin-München, dar și pe A38 și A71 în regiunea Erfurt-Schweinfurt este prevăzută mărirea capacității în ceea ce privește locurile de parcare.

Benjamin-Immanuel Hoff, ministrul transporturilor din regiune, spune că dezvoltarea și construcția de noi locuri de parcare nu poate să țină pasul cu evoluția dinamică a transportului rutier de mărfuri, dar că este important ca lucrurile să nu stea pe loc în acest domeniu.

În landul Thüringen sunt disponibile în prezent 2.746 de locuri de parcare pentru camioane, inclusiv autocare, dar cele 441 de noi locuri nu acoperă nici măcar jumătate din necesarul actual. Conform unui studiu făcut de minister ar fi nevoie acum de 942 de locuri suplimentare pentru camioane.

Benjamin-Immanuel Hoff mai spune că această problemă nu poate fi rezolvată doar prin astfel de măsuri, ci trebuie lucrat pe mai multe fronturi, una dintre soluții fiind și mutarea transportului de mărfuri pe șine.

VEZI ȘI: Transportatorii danezi critică luările de poziție ale Adina Vălean privind Pachetul de Mobilitate

În Thüringen există o rețea de  521 de kilometri de autostradă, iar noile locuri de parcare pentru camioane vor fi construite după următorul plan:

  • A4 T+R Eisenach Nord (+ 88 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2026
  • A4 PWC-Anlagen Amselberg und Pfingsttal (+80 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2025
  • A9 Tank- und Rastanlage Hirschberg (+ 50 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2028
  • A38 PWC-Anlage Galgenberg Nord (+43 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2023
  • A38 PWC-Anlage Leinetal Nord (+24 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2022
  • A38 PWC-Anlage Leinetal Süd (+37 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2025
  • A38 PWC- Anlage Galgenberg Nord (+ 43 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2024
  • A71 PWC-Anlage Erfurter Becken Nord/Süd (+76 locuri de parcare pentru camioane), termen de finalizare a lucrărilor 2023

Benjamin-Immanuel Hoff a anunțat că proiectul nu se va opri aici și că se vor căuta în continuare noi soluții pentru a crește numărul de locuri de parcare pentru camioane.

Follow #infotrucker