Până la 2.9% economie de combustibil cu Mobil Delvac 1

Mobil Delvac 1 Lubexpert

În mod independent, au fost realizate testări privind economia de combustibil, pe două camioane Euro V – Volvo FM440, încărcate la o capacitate de 75% şi două camioane Euro V – Iveco Eurocargo 75E16 EEV, încărcate la 50% din capacitate (circa 6,2 tone).

Acestea au fost supuse la o serie de teste în condiţii de condus pe autostradă. Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 a fost folosit în motor şi Mobilube 1™ SHC 75W-90 în punte spate, cu Mobilube 1 SHC 75W-90 şi Mobil Delvac™ Synthetic Transmission Oil V30 la transmisie atât la Iveco cât şi la Volvo. Cu Mobil Delvac 1 LE 5W-30 s-a obţinut o economie de 1,8%, schimbând doar uleiul de motor. Un test privind economia de combustibil a fost realizat utilizând două camioane Volvo FM440 Euro V, încărcate la 75% din capacitate (circa 32 tone). Testarea a fost realizată de către Millbrook Proving Ground, Ltd. în UK. S-au observat economii semnificateive statistic la camioanele Volvo când s-a comparat Mobil Delvac 1 LE 5W-30 cu un ulei mineral 15W40, obţinându-se o economie de combustibil de 1,8% în condiţii de condus pe autostradă. Au fost aplicate corecţii când mediul de testare a avut un impact semnificativ asupra economiei de combustibil. Îmbunatăţirile privind economia de combustibil sunt dependente de tipul de vehicul/echipament, temperatura exterioară, condiţiile de condus şi vâscozitatea fluidelor.

Cu Mobil Delvac 1 LE 5W-30, ExxonMobil a creat un ulei avansat pentru motoare diesel heavy-duty, care îndeplineşte cerinţele actuale şi viitoare ale producătorilor de motoare oferind, de asemenea, potenţial de economie de combustibil. Economii semnificative statistic s-au observat comparând uleiurile sintetice cu cele minerale, obţinându-se o economie de 2% la motoarele Volvo şi 1,7% la motoarele Iveco în condiţii de condus în oraş şi 2,9% în condiţii de condus pe autostradă.

Până la 2.9% economie de combustibil cu Mobil Delvac 1

Un test privind economia de combustibil a fost realizat utilizând două camioane Iveco Eurocargo 75E16 EEV Euro, încărcate la 50% din capacitate (circa 6,2 tone). Testarea a fost realizată de către Millbrook Proving Ground, Ltd. în UK.S-a folosit Mobil Delvac 1 LE 5W-30 în motor, Mobilube 1 SHC 75W-90 la punte spate şi transmisie. Acestea au fost comparate cu un ulei mineral 15W-40 în motor, un ulei mineral 85W-140 la punte spate şi un mineral 80W-90 în transmisie. S-au observat economii de combustibil semnificative statistic comparând produsele sintetice cu cele minerale, obţinându-se o medie a economiei de combustibil de 2,9% în condiţii de condus pe autostradă. Au fost aplicate corecţii când mediul de testare a avut un impact semnificativ asupra economiei de combustibil. Îmbunatăţirile privind economia de combustibil sunt dependente de tipul de vehicul/echipament, temperatura exterioară, condiţiile de condus şi vâscozitatea fluidelor.

În România, poți să-ți achiziționezi gama de uleiuri pentru vehicule comerciale Mobil Delvac 1 Lubexpert România, distribuitor autorizat Exxon Mobil.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker