Pandemia de coronavirus a afectat grav vânzările Volvo Buses

Pandemia de coronavirus a afectat considerabil vânzările Volvo Buses
Vânzările de autobuze și autocare Volvo Buses au scăzut cu 22% în primul trimestru al acestui an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pandemia de coronavirus a avut un impact negativ asupra întregii lumi, iar foarte puține sectoare au reușit să obțină venituri importante în această perioadă. Sectorul auto a fost unul dintre cele mai afectate, majoritatea uzinelor fiind închise, în timp ce showroom-urile au avut porțile încuiate în ultima lună și jumătate.

Pandemia de coronavirus a afectat grav vânzările Volvo Buses

În aceste condiții, vânzările au scăzut într-un ritm masiv, iar divizia Volvo Buses nu avea cum să scape de acest trend.

Conform oficialilor Volvo Buses, în primul trimestru al acestui an, livrările de vehicule au scăzut cu 22%, de la 2.019 unități la 1.570 de exemplare. Profitul operațional a fost de 11.8 milioane de euro.

Scăderea aceasta importantă a fost semnalată în sectorul autocarelor. Dacă anul trecut au fost înregistrate livrări importante în America de Sud, anul acesta, ca urmare a pandemiei, cererea din sectorul de transport a scăzut.

VEZI ȘI: Volvo Trucks va relua treptat producția de camioane în Suedia și Belgia

De asemenea, valoarea netă a vânzărilor a scăzut în primul trimestru la 475.3 milioane de euro (-24%), în timp ce valoarea netă din vânzările de vehicule a fost și ea mai mică cu 32%, raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, comenzile au înregistrat o creștere de 14%, multe dintre acestea fiind venite din America de Sud, partea de nord a Europei și autoritatea de transport a statului New York. Aceștia din urmă au plasat o comandă de 500 de autobuze destinate tranzitului din marele oraș.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.