ParcariȘtiri

O nouă parcare pentru camioane se construiește în Portul Antwerp

Pe 19 aprilie vor începe lucrările de construcție la noua parcare de camioane Ketenis de lângă Portul Antwerp. Parcarea cu 280 de locuri și toate facilitățile pentru șoferi va fi gata în primăvara lui 2022.

Noua parcare va servi și ca zonă tampon în cazul în care cozile la terminale vor deveni prea lungi. Parcarea va fi localizată între Ketenislaan și Scheldt, la nord de ecluza Kallo.

O nouă parcare pentru camioane se construiește în Portul Antwerp

Parking Ketenis va avea la deschidere o capacitate de 280 de locuri pentru camioane, care se poate extinde cu alte 90 de locuri. Administratorii promit facilități sanitare suficiente și întreținute regulat, dușuri, WIFI și automate pentru gustări și băuturi.

Parcarea va avea containere de gunoi subterane. Ea va fi luminată (panouri solare proprii) și separată de drum cu un gard. Numărul de locuri libere va fi afișat în aplicația pentru parcările de pe autostrăzile Flamande.

VEZI ȘI: Franța închide două parcări de camioane din cauza imigranților

Portul Antwerp a căutat ceva timp un loc adecvat pentru o parcare de camioane, pe malul stâng al râului Scheldt. Acest loc a fost considerat cea mai potrivită opțiune. Lucrările de pregătire au început luna trecută, iar construcția va începe la 19 aprilie.

În total, administratorii portului vor investi 7 milioane de euro pentru construcția parcării Ketenis și alte 0,5 milioane de euro pentru modernizarea parcării Goordijk de pe malul drept. Proiectul este susținut de programul european ”Connecting Europe Facility”.

Din aceeași categorie...

Back to top button