GreenZoneParcari

Parcarea Ashford din Kent, transformată în parc de încărcare pentru camioane electrice

bp a cumpărat parcarea Ashford International Truckstop din Kent, pe care o va transforma în parc de încărcare pentru camioane electrice.

Ashford, una dintre cele mai mari parcări de camioane din Europa, a fost achiziționată de pulse, marca bp de încărcare a vehiculelor electrice. Localizată strategic lângă autostrada M20, Ashford International Truckstop este aproape de Portul Dover și terminalul Eurotunnel din Folkestone, tranzitate anual de aproximativ 3,5 milioane de camioane grele.

Locația are capacitatea de a găzdui aproximativ 20 de încărcătoare megawatt (MCS), 10 încărcătoare CCS de 400 kW și 125 de încărcătoare de 100 kW. Această capacitate îi poate permite lui bp pulse să instaleze o gamă largă de opțiuni de încărcare, atât peste noapte, cât și ultra-rapidă.

”Pentru a lua în calcul trecerea la camioane electrice, operatorii de flote au nevoie de încredere că infrastructura de încărcare este disponibilă. De aceea suntem încântați că am securizat locația de lângă Dover pentru a veni în întâmpinarea cerințelor dinamice ale operatorilor de camioane care fac tranziția spre electromobilitate”, a declarat Stefan von Dobschuetz, director general al bp pulse Europe.

VEZI ȘI: eActros 600, în ultimele teste de iarnă înainte de începerea producției de serie

Primele încărcătoare megawatt sunt așteptate să fie montate la Ashford în 2026. Aceste stații au potențialul de a încărca complet bateriile unui camion electric în mai puțin de 45 de minute, pentru o autonomie de aproximativ 500 km cu o singură încărcare.

Ashford International Truckstop este deținută în prezent de GSE Group. Ca parte a acordului, Ashford International Truckstop Ltd, parte a GSE Group, va opera în continuare facilitățile existente și parcarea securizată, pe baza unui contract de închiriere pe termen lung. În schimb, bp pulse va opera și administra infrastructura de încărcare.

În ianuarie 2023, bp a lansat primul coridor de încărcare pentru camioane electrice, în Germania, pe o porțiune de 600 km de pe coridorul Rin-Alpi. 21 de parcări Aral pulse pentru camioane electrice sunt deja operaționale în Germania. După instalarea stațiilor de încărcare la Ashford, bp pulse va stabili o legătură între coridoarele de încărcare pentru camioane electrice din Marea Britanie și Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button