Parcari

Parcări de camioane cu facilități pentru reducerea costurilor și a poluării

În Statele Unite ale Americii există circa 5.000 de parcări de camioane dotate cu o serie de sisteme electrice capabile să susțină echipamentele camioanelor pe toată durata timpului de odihnă.

După cum probabil intuiți, o încărcătură care necesită răcire sau încălzire în mod continuu va avea nevoie de aportul motorului diesel chiar și atunci când șoferul se află în pauză.

Parcări de camioane cu facilități pentru reducerea costurilor și a poluării

Sistemele montate în parcările americanilor sunt capabile să susțină răcirea și încălzirea în staționare a cabinei, precum și energia necesară remorcilor, semiremorciilor și trailerelor care au echipamente ce funcționează pe baza acesteia. Spre exemplu, agregatele de frig electrice ale semiremorcilor pentru transportul mărfurilor proaspete sau refrigerate.

VEZI ȘI: Despre vehiculele propulsate de motoare electrice cu hidrogen

În funcție de necesitățile fiecărui camion, firmele din SUA pun la dispoziție două tipuri de „prize” pentru susținerea echipamentelor auxiliare. Rămâne de văzut dacă și pe Bătrânul Continent astfel de soluții ar putea fi implementate.

Ce beneficii ar aduce? În primul rând costul curentului electric este mai mic comparativ cu prețul motorinei, iar în al doilea rând, vorbim despre impactul asupra mediului înconjurător, șoferii ne mai fiind obligați să stea cu motorul pentru a avea curent sau a-și răcii cabina.

Din aceeași categorie...

Back to top button