GreenZone

Parlamentul European a adoptat standardul Euro 7

Parlamentul European a adoptat ieri pachetul de măsuri privind reducerea emisiilor din transportul rutier, cunoscut ca standardele Euro 7 și VII.

Cu 297 de voturi pentru, 190 împotrivă și 37 de abțineri, Parlamentul Europan a adoptat acordul dintre PE și Consiliu privind standardul Euro 7 (aprobarea de tip și supravegherea motoarelor vehiculelor). Vehiculele vor trebui să respecte noile standarde mai mult timp, rămânând curate pe întreaga durată de viață.

Pentru autoturisme și utilitare ușoare, actualele condiții de test și limite de emisii Euro 6 vor fi menținute. Pentru camioane și autobuze, Euro VII va aduce limite mai stricte pentru gazele de eșapament, măsurate în laborator și în condiții reale, dar se vor menține condițiile de testare de la actualul Euro VI.

Pentru toate vehiculele se vor introduce în premieră limite pentru particulele emise de sistemul de frânare și anvelope. De asemenea, se introduc cerințe minime pentru durabilitatea bateriilor vehiculelor hibride și electrice.

VEZI ȘI: IANFAB a achiziționat primul camion hibrid din România

Fiecarea vehicul va dispune de un Pașaport de mediu, care va conține informații despre performanța sa de mediu la momentul înmatriculării (precum limitele emisiilor poluante, emisiile de CO2, consumul de carburant și energie electrice, autonomia electrică, durabilitatea bateriei).

Utilizatorii vehiculelor vor avea de asemenea acces la informații actualizate despre consumul de carburant, sănătatea bateriei, emisiile poluante și alte informații generate de sistemele de monitorizare de la bord.

Ca pas următor, Consiliul UE trebuie să aprobe formal acordul la rândul său, înainte ca acesta să intre în vigoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button