Parlamentul European a aprobat folosirea tahografelor inteligente

Parlamentul a aprobat la începutul lunii ianuarie specificațiile pentru o nouă generație de tahografe inteligente agreate informal de Parlament și de Consiliu la jumătatea lui 2013. Tahografele inteligente vor aduce o mai bună implementare a timpilor de condus și de odihnă, vor diminua acțiunile de fraudele, vor crește siguranța pe drumurile publice.

Conform regulilor revizuite, tahografele inteligente vor fi implementate în noile vehicule în termen de trei ani după stabilirea specificațiilor tehnice de către Comisia Europeană. După încă 15 ani, ele vor fi implementate sau implementate retroactiv în toate vehiculele utilizate pentru transport profesional. Tahografele inteligente vor înregistra automat viteza și distanța, locația de start și de final. Vor permite, de asemenea, transferul de date și verificarea la distanță, prin transmisii fără fir către autoritățile de control, astfel încât utilizarea improprie și manipularea lor putea fi detectate mai ușor. Amenzile sau sancțiunile nu vor putea fi impuse doar pe baza verificărilor la distanță, dar noul sistem va contribui la reducerea verificărilor pe drum din partea autorităților și vor ținti „oile negre“.

Parlamentul European a aprobat folosirea tahografelor inteligente

Sunt exceptați cei care nu au șofatul principală activitate

Autovehiculele cu masa totală mai mică de 7,5 tone vor fi exceptate dacă transportă materiale, echipamente sau utilaje utilizate de șofer pentru activitatea sa curentă pe o rază de 100 km față de sediul companiei, cu condiția ca șofatul să nu fie principala activitate a șoferului.

Ofițerii de control vor fi specializați și echipați mai bine. Totodată, vor fi înăsprite cerințe pentru atelierele care fac montaj de tahografe.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.