ȘtiriTransport 4.0

Parlamentul European dorește urmărirea camioanelor prin satelit

În cursul unei întâlniri cu asociațiile de transport Agora-Mobilitazione nel Trasporto și FIAP, doi deputați europeni au anunțat că, Parlamentul European prin Comisia de Transport va lansa un studiu privind controlul electronic al vehiculelor comerciale.

In ultimele luni, Agora a introdus, împreună cu alte asociații ale șoferilor profesioniști și transportatorilor europeni, propunerea de a controla cabotajul ilegal, dumping-ul social precum și respectarea timpilor de conducere și odihnă pentru toate vehiculele comerciale prin instalarea un sistem de control conectat la un satelit.

Această propunere a fost discutată în cadrul unei reuniuni pe 24 februarie 2016 în Parlamentul European între cei doi deputați europeni (Daniela Help și Peter Lundgren) și o delegație formată din reprezentați Agora și FIAP.

Parlamentul European dorește urmărirea camioanelor prin satelit

Potrivit raportului întâlnirii, propunerea de urmărire a camioanelor prin satelit a fost luată în considerare de către Comisia pentru Transport a Parlamentului European, care a acordat calificarea Triple A și are alocate fonduri pentru a studia fezabilitatea proiectului. Studiul va dura șase luni iar în cazul în care va oferi rezultate pozitive ar putea duce la o propunere legislativă.

VEZI ȘI: Parlamentul European a aprobat folosirea tahografelor inteligente

În afară de problema cabotajului ilegal, delegația șoferilor profesioniști a adus în atenția deputaților europeni și alte probleme grave care afectează industria, precum piața neagră a paleților furați, întârzieri ale plăților în transport, creșterea taxelor și noile controale pe care Austria vrea să le introducă la granița cu Italia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button