LogisticaȘtiri

Parteneriat strategic intre Gefco si chinezii de la CAMC Engineering

Grupul Gefco a obtinut un contract cu CAMC Engineering Co. Ltd, parte a China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH), specializata in activitati de proiectare, achizitie si constructie (EPC).

Acordul presupune transportul rutier si feroviar a 50 de camioane sisteme cu carlig din China in Belarus via Kazahstan, traseu ce insumeaza 5.076 kilometri, parcursi in mai putin de 3 saptamani.

Parteneriat strategic intre Gefco si chinezii de la CAMC Engineering

In ianuarie 2015, Gefco China a semnat un contract cu CAMC Engineering Co. Ltd, un grup chinez specializat in activitati de proiectare, achizitie si constructie (EPC), cu investitii locale si internationale.

In baza acestuia, Gefco a asigurat transportul si livrarea a 50 de camioane sisteme cu carlig, din orasul Khorgos, in vestul Chinei pana in Altynkol (estul Kazahstanului), inainte de a le trimite la Minsk, in Belarus.

Gefco a asigurat, totodata, formalitatile vamale aferente operatiunii. Acest proiect major a presupus valorificarea intregii expertize a Grupului in gestionarea echipamentelor de mare tonaj si ingineria logistica pentru fluxuri feroviare.

Gefco a dezvoltat un sistem inovativ ce permite ca doua camioane sa fie amplasate intr-un singur vagon, pentru a asigura transportul optim si economic.

O colaborare de succes intre subsidiarele din China, statele baltice si Kazahstan
In calitate de manager de proiect, Gefco China a supervizat implementarea tuturor serviciilor cu subisidiara cazaca si cea baltica, avand in acelasi timp rolul de punct unic de contact pentru client.

Gefco Kazahstan a facut receptia camioanelor in Khorgos, a asigurat formalitatile vamale la granita chinezo-cazaca si a transportat ulterior bunurile catre depozitul din Altynkoul, unde au fost incarcate in vagoane special adaptate si transportate feroviar catre terminalul belarus din Kolyadichi.

Subsidiara baltica a Gefco a receptionat apoi transportul la Minsk si a participat la descarcarea bunurilor.

Gratie calitatii si standardelor serviciilor aplicate de catre toate echipele Gefco, alaturi de expertiza noastra dovedita in logistica feroviara, am reusit sa realizam transportul in doar 20 de zile.

O strategie sustinuta de expansiune in cadrul regiunilor de dezvoltare strategica
Dedicat sustinerii internationalizarii clientilor sai, Gefco isi consolideaza in fiecare an expansiunea in regiunile cu potential important de dezvoltare.

In 2014, Grupul a implementat, de asemenea, un nou serviciu de transport feroviar door-to-door intre Europa si Asia, ce permite vastei retele nationale feroviare chineze sa fie utilizata pentru transportul de bunuri in peste 12 state din Asia si Europa, inclusiv Kazahstan, Rusia, Belarus, Uzbekistan, Germania si Ungaria.

Constient de potentialul important asociat cu dinamica economiei statelor ASEAN (Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Vest), Gefco isi va incepe activitatea in Vietnam si Thailanda, in 2015.

Nu in ultimul rand, statutul de membru al RZD confera Grupului Gefco un acces preferential la reteaua de cai ferate ruse si deschide noi oportunitati de dezvoltare in toate statele CIS (Comunitatea Statelor Independente).

Aceasta expansiune internationala continua este una dintre pietrele de temelie pentru strategia de dezvoltare Gefco, fiind in deplina concordanta cu obiectivele ambitioase ale Guvernului chinez.

Strategia Beijing-ului «One Road, One Belt», avand sprijinul Bancii Asiatice de Investitii in Infrastructura (AIIB) si al BRICS Noua Banca de Dezvoltare, va incuraja si consolida dezvoltarea infrastructurii chineze.

Din aceeași categorie...

Back to top button