MagazinSportȘtiriTruck Racing

Pas important spre victoria finală pentru Iveco și De Rooy

Drumul spre destinația finală a caravanei Dakar Rally a trecut ieri pe speciala a 11-a programată între La Rioja și San Juan, una solicitantă pentru concurenți, din cauza temperaturilor ridicate.

O altă zi la Dakar sub temperaturi de peste 40 grade Celsius. Motocicletele și quad-urile au avut un traseu scurtat în timp ce autoturismele și camioanele au străbătut distanța inițială.

Liderul detașat al clasamentului general la camioane, olandezul Gerard de Rooy, pilot al echipei Petronas De Rooy Iveco, a luat startul în a 11-a etapă a Dakar Rally având un avans de o oră și 15 minute în fața pilotului rus al celor de la Kamaz Master Team, Airat Mardeev, ținta sa fiind să treacă linia de sosire fără a pierde mult timp în fața adversarului său direct. Și fix asta a făcut! De fapt, după ce a câștigat trei etape de la începutul rally-raid-ului, stabilind astfel o diferență liniștitoare față de locul secund, pentru a trece victorios linia de sosire a Dakar Rally, în Rosario, De Rooy trebuie doar să-și conserve avansul fără a mai forța.

Pas important spre victoria finală pentru Iveco și De Rooy

Ieri, Airat Mardeev a fost cu doar 5:58 minute mai rapid decât De Rooy, apropiindu-se la o oră și nouă minute de acesta. La rândul său, și în ciuda faptului că a pierdut ceva timp, Federico Villagra la volanul unui Iveco Powerstar și-a consolidat și mai mult poziția a treia pe podium. Revelația acestui Dakar este o oră și 45 minute de De Rooy.

VEZI ȘI: Gerard De Rooy și-a consolidat poziția de lider în Dakar 2016

Un alt olandez al echipei Petronas De Rooy Iveco, Ton Van Genugten aflat la volanul unui Iveco Trakker, continuă să facă progrese constante. Van Genugten s-a folosit de faptul că Hans Stacey (MAN TGS) a pierdut timp pe probă, acesta reușind să urce pe poziția a 4-a la general, plasând astfel al treilea camion Iveco în primele patru la sfârșitul celei de-a 11-a etape.

La rândul său, Pep Vila rămâne concentrat pe obiectivul său de a ajunge în top 10, fiind la doar o poziție distanță de a-și atinge obiectivul. Principalii săi rivali sunt Dmitri Sotnikov (Kamaz) și Jaroslav Valtr (Tatra). Spaniolul, care participă la al 12-lea Dakar din carieră, a terminat a 11-a etapă la 35:28 minute de lider și s-a apropiat la doar 11 minute de locul 10.

Caravana Dakar Rally mai are de parcurs două etape până la final. Astăzi, camioanele vor avea de parcurs 267 km de probă specială (San Juan – Villa Carlos Paz) plus alți 600 de legătură. Caravana va ajunge în Rosario, destinația finală, duminică 17.01.2016, după ce vor parcurge 180 km de specială și alți 540 km de legătură.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button