SigurantaȘtiri

Păstrează distanța între camioane pentru că împreună nu înseamnă „lipiți”!

La începutul lunii august, Ilie Matei și Florin Rușanu au realizat un clip de conștientizare în rândul șoferilor începători, dar nu numai, a importanței păstrării distanței între camioane.

Sub denumirea de Împreună nu înseamnă “lipiți”, cei doi șoferi profesioniști români și colaboratori ai infotrucker.ro au realizat un clip pe un traseu dificil și foarte aglomerat între Innsbruck și Munchen pe autostrada A12.

Păstrează distanța între camioane pentru că împreună nu înseamnă "lipiți"!

Au ales această secțiune rutieră pentru a scoate în evidență și a vă readuce aminte că principala cauză pentru accidente și decese în rândul șoferilor profesioniști activi este nerespectarea distanței între camioane. De altfel, din acest motiv, unele state europene au montat camere care citesc distanța obligatorie între vehicule, iar cei care încalcă această regulă rutieră sunt sancționați, iar amenda nu este deloc una mică.

Uneori se întâmplă să aveți curse identice sau trasee comune cu unii colegi sau prieteni, astfel că, mergeți împreună, însă trebuie să înțelegeți că acest împreună nu înseamnă “lipiți”.

VEZI ȘI: Noua generație de camioane MAN surprinsă camuflată în teste

Cei care sunt membri ai #CSPFE, știu foarte bine că cei din grup susțin și militează mereu pentru respectarea măsurilor de siguranță, implicit și a distanței de siguranță între vehicule (#safedistance).

Aceasta îți oferă ție spațiu de manevră în caz de urgență, respectiv celorlalți participanți la trafic spațiu pentru a ieși, intra în trafic sau pentru a se replia după depășire.

Nu uita că viața ta, dar și a celor din jur este mai importantă decât orice misiune de transport pe care o ai.

Din aceeași categorie...

Back to top button