Pasul Brenner: Austria intenționează să reducă taxa pentru camioane

Pasul Brenner: Austria intenționează să reducă taxa pentru camioane

Potrivit membrilor Consiliului provinciei autonome Bolzano, citați de către presa locală, guvernul austriac intenționează să reducă taxa de trecere pentru camioane a Pasului Brenner.

Vestea reducerii taxei de trecere pentru vehiculele grele de marfă ce tranzitează Austria pre Italia prin Pasul Brenner vine din partea unor membri ai Guvernului Provincial Bolzano din Tirolul de Sud. Conform informațiilor apărute în presa locală din Bolzano, se așteaptă ca Viena să reducă taxa de trecere pentru vehicule grele în Pasului Brenner, cea mai importantă cale rutieră dintre nordul și sudul Europei, începând cu 1 ianuarie 2016 pentru a se conforma anumitor directive.

Potrivit unor surse din Tirolul de Sud, taxa de trecere pentru camioane este de așteptat să scadă cu 25% între Innsbruck și Pasul Brenner și cu 5% între Kufstein și Innsbruck.

Pasul Brenner: Austria intenționează să reducă taxa pentru camioane

Această decizie l-a „nedumerit” pe Richard Theiner, adjunct Provinciei Autonome Bolzano, deoarece aceasta va cauza o creștere a traficului rutier greu de-a lungul rutei Brenner. Acesta, împreună cu colegul său Florian Mussner, au cerut o strategie comună cu Tirolul austriac în a controla traficul de vehicule grele, inclusiv prin armonizarea taxelor de trecere.

VEZI ȘI: În Austria, au început lucrările la tunelul Brenner

Coordonarea între Trento, Bolzano și Tirolul austriac a produs deja un suport financiar în ultimii trei ani pentru autostrada combinată de tranzit Rola. În ciuda posibilei reduceri a taxei de trecere a Pasului Brenner, taxele de trecere în regiunea Tirol rămân ridicate, acestea fiind crescute cu 18%, din 2003 până în prezent.

De asemenea, vă reamintim că Tirolul austriac intenționează să introducă noi interdicții în sectorul de tranzit, care vor afecta anumite tipuri de mărfuri, despre care noi am scris aici – https://www.infotrucker.ro/austria-reintroduce-interdictia-sectoriala-pentru-camioane/. Această inițiativă a fost deja respinsă o dată de către Uniunea Europeană.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker