Știri

Patronul Martinelli Transport condamnat penal pentru fraudă

Pe 8 iunie 2015, Curtea Penală din Trento l-a condamnat la opt luni de închisoare pe Tullio Martinelli, patronul companiei Martinelli Transport pentru folosirea ilegală a mai multor șoferilor români printr-o agenție din România, în detrimentul șoferilor italieni proaspăt disponibilizați.

În 2013, datorită problemelor financiare, compania Martinelli Transport a decis să trimită în șomaj 119 angajați iar pe alți 50 să-i transfere pe o nouă firmă. Mai târziu, Institutul Național de Securitate Socială a revocat disponibilizările făcute de companie, susținând că aceasta a folosit în perioada disponibilizăriilor șoferi români angajați printr-o firmă intermediară.

Astfel, pe numele companiei Martinelli Transport au fost deschise două procese, unul civil și altul penal. Procesul civil a fost deschis de șapte foști angajați ai companiei, care, în noiembrie 2015, au obținut în instanță plata diferenței dintre valoarea șomajului și salariul integral. Mai grav pentru Tullio Martinelli a fost faptul că INPS a deschis o procedură penală împotriva sa, considerându-se că acesta a fraudat statul italian prin neplata contribuțiilor către acesta.

Patronul Martinelli Transport condamnat penal pentru fraudă

Pe data de 8 iunie 2016, Curtea Penală din Trento a emis o hotărâre, publicată pe 22 iunie prin care-l condamnă patronul companiei de transport la opt luni de închisoare, plus plata taxelor de judecată.

VEZI ȘI: Speriați de Legea Macron, transportatorii români cer ajutorul autorităților

Motivul invocat de instanță este utilizarea, în timpul perioadei de disponibilizare, a unor șoferilor români printr-o firmă intermediară. Acești șoferi români au ocupat locurile de muncă ale colegii lor italieni disponibilizați, lucrând pe contracte de muncă românești, evitându-se astfel plata contribuțiilor către statul italian.

Toate acestea s-au întâmplat fără nici un fel de comunicare la INPS.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button