Patru autobuze electrice VDL Citeas SLF-120 pentru aeroportul Milano-Malpensa

Patru autobuze electrice VDL Citeas SLF-120 pentru aeroportul Malpensa
VDL Bus & Coach bifează primul proiect de electromobilitate în Italia, după ce a livrat patru autobuze electrice Citeas SLF-120 către aeroportul Milano-Malpensa.

Până în 2030, orașul Milano vrea ca în sistemul de transport urban să aibă doar vehicule de transport cu emisii zero, astfel că, cele patru autobuze electrice Citeas SLF-120 livrate de VDL Bus & Coach vor contribui la acest obiectiv climatic al orașului din nordul Italiei.

Patru autobuze electrice VDL Citeas SLF-120 pentru aeroportul Milano-Malpensa

Cele patru autobuze electrice, care conectează parcările auto de la terminalele 1 și 2 cu Cargo City de la aeroportul Milano-Malpensa, reprezintă primul proiect de electromobilitate al olandezilor de la VDL în Italia, fiind o cooperare între transportatorii Arriva Italia, Air Pullman și Autolinee Varesine.

Fiecare autobuz este echipat cu un pachet de baterii de 85 kWh, care sunt încărcate prin intermediul unei infrastructuri realizată de compania olandeză Heliox. Pentru încărcarea rapidă intermediară a autobuzelor, în cadrul Cargo City a fost instalată o stație de încărcare de 300 kW, în timp ce la depou a fost instalată o stație care va permite încărcarea a două autobuze simultan la 30 kW sau a unuia singur la 60 kW.

Deși nu rulează efectiv printre avioane, cele patru Citeas SLF-120 Electric sunt echipate cu sistem de iluminare special, astfel încât să poată fi utilizate pe platforma aeroportului în situații de urgență, dacă este necesar. De asemenea, autobuzele sunt echipate cu WiFi, porturi USB și geamuri închise la culoare.

VEZI ȘI: UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6×6 de peste un milion de euro

Proiectul de la aeroportul Milano-Malpensa nu este primul în cadrul unui aeroport pentru VDL Bus & Coach. Proiecte de mobilitate sunt derulate de olandezi pe aeroportul din Dubai, Reykjavik sau Schiphol, cel mai mare aeroport din Olanda, unde 24 de autobuze VDL Citeas fac transport zilnic. Tot în 2020, aeroportul din Oslo va opera opt autobuze electrice Citeas SLFA-181.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.