GreenZone

Patru basculante electrice Scania pentru Bjørnars Transport

Compania norvegiană Bjørnars Transport, cu o flotă de 35 de basculante, a achiziționat recent patru camioane electrice Scania.

În mod normal, basculantele din flotă sunt rezervate cu ziua, până la contracte de două săptămâni. ”Camioanele electrice sunt deja contractate pe următorii doi ani. Asta ne face viața mult mai ușoară”, a declarat Bjørnar Pedersen, proprietar și fondator al Bjørnars Transport.

Cele patru basculante electrice Scania vor fi folosite în numeroase activități municipale din Bergen, al doilea oraș ca mărime din Norvegia. Bjørnar a vrut să fie printre primii utilizatori de camioane electrice, deși operarea lor aduce provocări.

”Camioanele electrice nu sunt ușor de folosit în regiune. Infrastructura de încărcare încă mai are nevoie de îmbunătățiri. Lumea, în general, dar și partenerii noștri, au avut nevoie de timp pentru a se obișnui cu ideea. Dar acum văd lucrurile la fel ca noi și proiectul este un succes”.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric greu din România

Pentru a putea găzdui bateriile, ampatamentul camionului electric este cu aproape 1 metru mai mare decât al basculantelor convenționale. De aceea, navigarea pe străzile înguste este problematică. Mai ales că zona este caracterizată de drumuri montane și tuneluri. ”Coborârile ne avantajează, deoarece camionul se încarcă și are energie pentru următoarea urcare”.

Bjørnars Transport a fost fondată de Bjørnar când avea doar 20 de ani. După 12 ani, el nu mai conduce camioane, ci doar se ocupă de viitorul companiei. ”Este clar că, în câțiva ani, motorina nu va mai fi principala sursă de energie pentru camioane”, încheie Bjørnar Pedersen.

Din aceeași categorie...

Back to top button